Hjemmehjælper fyret øjeblikkeligt

Københavns Kommune har med øjeblikkelig virkning fyret den hjemmehjælper som TV 2 Nyhederne i går aftes afslørede i at foretage private indkøb, holde lange pauser - og køre ud af kommunen midt i arbejdstiden.

Hjemmehjælperen arbejdede for Hjemmeplejen på Lærkevej, der yder hjemmepleje til psykisk syge og handicappede københavnere. Medarbejderen er frivilligt gået med til fratræde - uden lønkompensation.

TV 2 Nyhederne havde fulgt medarbejderen en hel arbejdsdag, hvor hun holdt pause i mindst 2 timer og 33 minutter. På et tidspunkt kørte hun helt ud af sit distrikt - og ud af kommunen - for at holde pause i sit eget hjem.

Socialforvaltningen i Københavns Kommune har desuden foreløbig indkaldt to hjemmehjælpere til tjenestelige samtaler. Det sker i kølvandet på TV 2 Nyhedernes afsløring af forholdene i Hjemmeplejen på Lærkevej i København.

Københavns Kommune er udover indkaldelserne til de tjenestelige samtaler også gået i gang med at gennemgå forholdene hos alle de borgere, der modtog hjælp fra de pågældende medarbejdere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere