Hjemløselandshold på vej til VM i Mexico

Torsdag mødtes Hjemløselandsholdet for at træne sammen inden turen går til VM i Mexico i næste måned.

Foto: Cecilie Midskard Hundebøll / TV 2 Lorry

Træningen er i fuld gang på parkeringspladsen i Brøndby. Der er landsholdssamling for at forberede fodboldholdet til det kommende VM. Men det er hverken Christian Eriksen eller Nadia Nadim, der er trukket i spillertrøjen.

Læs også Krisecenter efterlyste hjælp til kvinder og børn: Nu drukner de i tøj

I dag er det nemlig hjemløselandsholdet, der træner op til VM i gadefodbold i Mexico i næste måned. Fem spillere fra vores sendeområde er udtaget, og en af de spillere, der repræsenterer Danmark i turneringen, er Allan Sørensen:

- Jeg er helt ovenud lykkelig for at være blevet udtaget til det her landshold, fordi fodbold har en stor betydning i mit liv. Så at få lov til at komme med på et Ombold-landshold, som har med hjemløse og folk der har været ude i et misbrug at gøre, er en meget stor ære, siger han.

02:48

Se indslaget lige her. 

Luk video

"Jeg har fucket mit liv op i 34 år"

Allan Sørensen er målmand og spiller til daglig med Københavner holdet FCA, en forkortelse for Cocaine Anonymous. En gruppe som Allan har fundet meget støtte hos, da han i 34 år har været misbruger.

Jeg tog et valg om ikke længere at fucke mit liv op. Jeg har fucket mit liv op i 34 år, og jeg havde nogle motivationer, som til dels var min datter, men helt klart mig selv. For hvis ikke jeg kan være der for mig selv, så kan jeg ikke være en god far for min datter, fortæller han.

For Allan Sørensen har et liv med misbrug og kriminalitet været en del af hverdagen i mange år. Men Allans historie er ikke enestående.

Peter Sandgreen, tv. og Allan Sørensen er begge på vej til VM i Mexico i næste måned med Hjemløselandsholdet. Foto: Cecilie Midskard Hundebøll / TV 2 Lorry

Har ændret livet

For fodbolden har også ændret livet for Peter Sandgreen. Han er hjemløs og har i mange år begået sig som både kriminel og som misbruger:

- For mig har har det sådan set været det eneste, der har hjulpet mig med at fjerne fokus fra de daglige ting, som jeg ikke har kunne flygte fra, siger han.

OMBOLD er en nonprofit organisation, der siden 2003 har sat fokus på samfundsgrupper, som ikke naturligt opsøger idrætsforeninger. De har derfor udviklet et fodboldkoncept til socialt udsatte, et koncept Peter Sandgreen har været glad for:

- Der er jo en masse som ikke har den samme fortid som den normale samfundsborger har, så vi giver en masse styrke og erfaringer til hinanden. Man kan føle sig mere normal og ligesindede med de andre

Læs også Hjemløses gravplads: Kim Larsens blomster på en sidste rejse

Ambitioner og fælleskaber

Og selvom det ikke er fodbold det i sidste ende handler om, så er ambitionerne alligevel store. I sidste ende handler det nemlig om fællesskaber og om at genvinde troen på sig selv

- Jeg er ikke bange for bolden og jeg er heller ikke bange for livet. Jeg har været så langt nede i lortet, kan man sige, at jeg kunne ikke komme længere ned. Så nu omfavner jeg livet, siger Allan Sørensen. 

Hjemløselandsholdet består af 8 hjemløse spillere. Hvert år udtages de blandt de ca. 1200 årlige deltagere i OMBOLDs gadefodboldstævner og åbne træninger til at repræsentere Danmark ved det årlige verdensmesterskab i gadefodbold for hjemløse og udsatte.

  Foto: Cecilie Midskard Hundebøll / TV 2 LorryTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik