Hjemløsedagen samler pårørende og hjemløse på Rådhuspladsen

Til Hjemløsedagen i år retter foreningen bag blikket mod pårørende, for at skabe bedre forståelse af de mennesker, der forsvinder ud af samfundet.

Hvert år er der en stor gruppe mennesker, som, af den ene eller anden årsag, falder ud af samfundet og ender på gaden. 

Og bag den gruppe, er der en masse pårørende, der ofte står tilbage med en masse ubesvarede spørgsmål. 

I forbindelse med Hjemløsedagen 2018 i København retter foreningen bag derfor i år blikket mod de pårørende. 

'Hvor blev du af?' er temaet for dagen, og formålet er at skabe en bedre gensidig forståelse mellem de mennesker, der ender med et liv på gaden og dem, der står tilbage og føler sig forladt. 

quote De pårørende er lige så skamfulde og uforstående og kan måske stå tilbage og tænke, om de ikke gjorde det godt nok.

Thomas Hye-Knudsen, Formand for Foreningen Hjemløsedagen

- Det er noget, der er ekstremt tabubelagt og meget svært at snakke om. Hvis nu man bliver hjemløs, og går fra noget alle forbinder med et hjem, så er det næsten altid forbundet med skam. Og de pårørende er lige så skamfulde og uforstående og kan måske stå tilbage og tænke, om de ikke gjorde det godt nok, fortæller Thomas Hye-Knudsen, der er formand for Foreningen Hjemløsedagen. 

Hjemløse og pårørende kan mødes på Rådhuspladsen

Til arrangementet i år vil man forsøge at få hjemløse og de pårørende til at mødes på Rådhuspladsen om det fælles savn der opstår, når nogen vælger et liv på gaden. 

På dagen vil der være taler fra hjemløse, der fortæller om hvordan det er, når man lever et anderledes liv - og måske ikke kan være til stede på den måde, som familien ønsker. 

Ifølge Foreningen Hjemløsedagen kan det for mange være svært at finde ordene til noget, man ikke forstår. Derfor har de i år arrangeret et stort 'krammetelt', hvor pårørende og hjemløse kan møde hinanden - helt uden de behøver at sige noget. 

quote Vi kunne godt tænke os, at der kunne finde nogle møder sted mellem dem, der bliver forladt og dem, der forlod.

Thomas Hye-Knudsen, Formand for Foreningen Hjemløsedagen

- Vi kunne godt tænke os, at der kunne finde nogle møder sted mellem dem, der bliver forladt og dem, der forlod. Der er nemlig et fælles savn, og det kan det her måske være med til at åbne op for, selvom det kan være svært, fortæller Thomas Hye-Knudsen. 

Alle er velkomne mellem kl. 12 og 16

Hjemløsedagen afholdes hvert år i forbindelse med FN's internationale dag for bekæmpelse af fattigdom. 

Sidste år blev dagen afholdt på Kongens Nytorv under temaet 'Er det ulovligt at være hjemløs?', hvor gadejurist Nanna W. Gotfredsen blandt andet satte fokus på kriminaliseringen af hjemløse: 

 

Hjemløsedagen 2018 afholdes den onsdag den 17. oktober på Rådhuspladsen fra kl 12 til 16. 

På dagen vil der både være musik, taler og underholdning og arrangementet er gratis og åbent for alle.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik