Hjemløse slår lejr på Herlev Hospital: Ungt par sov på toilettet

Herlev Hospital bekræfter, at der er et stigende problem med hjemløse, der overnatter på hospitalet.

Flere medarbejdere føler sig utrygge, når de er på arbejde på Herlev Hospital i ydertimerne.

quote  Man bliver utryg, når man pludselig støder ind i en person, som ikke burde være der

Medarbejder på Herlev Hospital

Til TV 2 Lorry fortæller to ansatte fra sygehuset, at både de og en lang række af deres kollegaer gentagne gange støder på hjemløse, der vælger at søge ly for natten på hospitalets grund.

De to medarbejdere ønsker at være anonyme, men de ser sig nødsaget til at råbe op, da de ikke mener, ledelsen gør tilstrækkeligt ved problemet, der har eskaleret over flere måneder.

Desuden har problematikken omkring de hjemløse gentagne gange været oppe at vende i forskellige afdelinger på hospitalet. Kritikken fra medarbejderne går først og fremmest på, at der ikke bliver låst tilstrækkeligt af på hospitalet i aften- og nattetimerne.

Den seneste episode fandt sted så sent som mandag morgen, hvor et ungt hjemløse-par havde barrikaderet sig og sovet på et af hospitalets toiletter, hvor de havde indrettet sig med lænestole og taget dyner og puder fra de rene patientsenge, der står klar på gangene.

- Når man arbejder i en afdeling, der nærmest ligger øde hen om aftenen, så bliver man altså utryg, når man pludselig støder ind i en person, som ikke burde være der, siger en af de ansatte til TV 2 Lorry.

Hospital bekræfter flere hjemløse

Hos Herlev Hospital er man godt klar over, at der er et stigende problem med hjemløse, der vælger at slå sig ned på sygehusets område – både indenfor og udenfor.

quote  Det er begyndt at blive et stigende problem

Louise Lindelof, afdelingschef for service og logistik på Herlev Hospital

- Det er et problem, vi har haft i noget tid, og man kan godt sige, at det nu er begyndt at blive et stigende problem, bekræfter Louise Lindelof, der er afdelingschef for service og logistik på Herlev Hospital.

- Når vi oplever, at der er hjemløse på matriklen i nattetimerne, så tager portørerne hånd om det. De hjemløse, vi har haft besøg af for nylig, har vi ryddet op efter og fjernet deres ejendele. Der er mange gengangere blandt de hjemløse, og vi har oplevet, at de kommer igen, selvom vi har bortvist dem tidligere, siger afdelingschefen til TV 2 Lorry.

Hjemløse har gennem længere tid valgt at holde til på Herlev Hospital - både indenfor og udenfor. Her har en ansat fra Herlev Hospital taget et billede af en af de hjemløses ejendele.
Hjemløse har gennem længere tid valgt at holde til på Herlev Hospital - både indenfor og udenfor. Her har en ansat fra Herlev Hospital taget et billede af en af de hjemløses ejendele.
Foto: Privatfoto

Hospitalet er åbent frem til klokken 23, hvor yderdørene bliver låst. Derefter skal man ringe på hos informationen, der så kan lukke en ind. Og her skal der den del til, før man ikke bliver lukket ind.

- Vi er et åbent hospital, som tager imod alle, og det vil vi gerne fortsætte med at være. Så når der ringes på, stilles der ikke spørgsmål. Man åbner for alle, fordi man som udgangspunkt tror, at det enten er patienter eller pårørende, fortæller Louise Lindelof.

Undersøger muligheder

Hun kan godt forstå, at personalet kan føle sig utrygge i en given situation, og derfor har man nu gennem et par måneder undersøgt, om der kan komme kortlåse op på alle yderdøre, så man kan låse af tidligere på aftenen, og hvor man som ansat skal bruge sit id-kort for at komme ind.

- Det er et tiltag, som vi er i gang med at kortlægge, og vi er i gang med at undersøge, om vi har penge i budgettet til at igangsætte dette. Det letteste for os ville dog være at hyre et eksternt firma, som kan levere sikkerhedsvagter, og som kan rundere hospitalet om natten, som jeg ved, de blandt andet også benytter sig af på nogle institutioner i Københavns Kommune. Men det koster bare penge, og dem har vi ikke mange af, siger Louise Lindelof.

Hvis en ansat på Herlev Hospital støder på en hjemløs, er proceduren den, at man før klokken 23 tilkalder en vægter, mens man om natten skal tilkalde portørerne.

I sidste ende er det politiet, der skal kontaktes, hvis der sker et optrin.

- Men den procedure kender personalet godt, oplyser Louise Lindelof.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik