Hjemløse i Roskilde får uventet julegave: Butik donerer overskud

En optiker i Roskilde har valgt at donere omsætningen fra alle synsprøver de første fire uger af december til den lokale afdeling af Kirkens Korshær.

Juletid er for mange ild i brændeovnen og hygge omkring bordet i familiens skød.

Men for nogle er de kolde og våde måneder en hård prøvelse.

Det gælder særligt de socialt udsatte og hjemløse. Men de grupper kan se frem til lidt ekstra glæde og julevarme, hvis de bor i Roskilde.

quote Vi vil gerne støtte op om det gode arbejde, som Kirkens Korshær gør

Jeppe Petersen, butikschef hos Smarteyes

Optikerbutikken Smarteyes i Roskilde har nemlig valgt at give den lokale afdeling af Kirkens Korshær en økonomisk håndsrækning.

Fra begyndelsen af december og frem til jul donerer Smarteyes nemlig al omsætning fra optikerens synsprøver til hjælpeorganisationen.

Med mottoet "Ingen kan hjælpe alle, men alle kan hjælpe nogen" i ryggen, har optikeren valgt at støtte Kirkens Korshærs arbejde med blandt andet at give hjemløse mad, fodtøj og varm kaffe. 

– Vi vil gerne støtte op om det gode arbejde, som Kirkens Korshær gør. Derfor opfordrer vi alle, der oplever problemer med synet, til at komme ned i vores butik og få kontrolleret øjnene i december, så de samtidig støtter de socialt udsatte lokalt i Roskilde, siger Jeppe Petersen, butikschef hos Smarteyes.

En synsprøve koster 175 kroner, og derfor forventer butikschefen at donere op mod 17.000 kroner til det velgørende formål.

Der er brug for donationer

quote Det betyder rigtig meget for både de frivillige og vores brugere, at der også er opbakning fra det lokale erhvervsliv

Hans Mayland, erhvervschef i Kirkens Korshær

Ifølge Kirkens Korshær er behovet for donationer stigende. Det skyldes i høj grad, at stadig flere børn, unge og voksne søger hjælp.

– Vi er meget taknemmelige for den donation, Smarteyes kommer med. Der er hårdt brug for pengene, og alle donationer gør det muligt for os at hjælpe endnu flere mennesker, der har brug for basale nødvendigheder eller nogle gode øjeblikke i en barsk hverdag, siger Hans Mayland, der er erhvervschef i Kirkens Korshær, og fortsætter:

- Det betyder rigtig meget for både de frivillige og vores brugere, at der også er opbakning fra det lokale erhvervsliv. 

Det er ikke første gang, at Kirkens Korshær og Smarteyes arbejder sammen. Donationen er den seneste i samarbejdet, der har stået på i over tre år.

Foruden jule-donationen tilbyder optikeren løbende hjemløse og socialt udsatte en synsprøve og et sæt splinternye briller - helt gratis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere