Hjemløse får bløde pakker og lift til bådtur og julefrokost

Der er julemiddag, julemand og hjemmestrik, når Københavns hjemløse i dag bliver inviteret til julefrokost på Oslobåden.

Der er brunede kartofter, gaver og julehygge på Oslobåden i dag, til den årlige julefrokost for hjemløse. Det er hjemløseorganisationen WeShelter og DFDS, der står for arrangementet.

En stor gruppe af Københavns hjemløse bliver samlet op i busser på herbergerne og fragtet til Nordhavn for at få nogle timers julestemning. 

De ansatte hos DFDS arbejder gratis, for at give de omkring 200 hjemløse en god juleoplevelse. 

- Det er en dag, vores brugere glæder sig vildt meget til. Vi andre har mange mennesker omkring os, når det er jul, men det gælder ikke for mange af de hjemløse. De har et stort problem med ensomhed, så arrangementet vigtigt for fællesskabet, forklarer Gitte Frydensbjerg fra hjemløseorganisationen WeShelter. 

Varme gaver

Der er også bløde pakker i vente til de hjemløse gæster. En gruppe strikkedamer fra Nordsjælland har lavet knap 200 par sokker og 150 halstørklæder og huer. Formentlig en meget velkommen julegave her i de kolde måneder. 

For andet år i træk har DFDS også givet 2.000 cruises til WeShelter, som de kan give, når folk støtter dem med 200 kroner. På den måde får organisationen mulighed for at rejse penge, der kan komme de hjemløse til gode hele året.  

Julefrokosten er efterhånden blevet lidt af en juletradition. Det er syvende gang i år. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik