Hjemløse: Afpresning er ikke noget stort problem

Flere hjemløse tilbydes beskyttelse - men det har de ikke brug for, siger formanden for de hjemløses organisation, SAND.

Det hører til undtagelserne, at hjemløse bliver forsøgt afpresset af udenlandske hjemløse, sådan som André Christensen fra København har oplevet.

Det siger formanden for de hjemløses organisation, SAND, efter at vi i dag kan fortælle om motorcykelklubben League of Shadows og United MC, der torsdag aften kører en støttetur for de hjemløse.

Mohamed Gajhede Esmaili fra klubben reagerer på, at den hjemløse André Christensen er blevet forsøgt afpresset.

- Jeg vil sige til dem, at de ikke skal være bange, og at de ikke er alene. Der er mange, der vil støtte op om dem. Og de skal ikke finde sig i at blive afpresset.

Flere tilbydes beskyttelse

Men det er altså heller ikke det generelle billede, fortæller formand for SAND, Christina Strauss, til TV 2 Lorry.

- Jeg har kun hørt om en sag, hvor en hjemløs er blevet forsøgt afpresset. Det er Andrés. Langt de fleste hjemløse har slet ikke noget behov for at blive beskyttet.

Hun har dog hørt flere eksempler på, at hjemløse er blevet tilbudt beskyttelse mod at betale for det – hvilket hun bestemt ikke bryder sig om.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at nogen vil drive rovdrift på hjemløse på den måde, siger hun.

quote Vi synes jo ikke der skal være nogen hjemløse overhovedet. Det gør mig ked af det, at der kommer flere og flere

Christina Strauss, formand for de hjemløses organisation, SAND

Flere og flere hjemløse

Christina Strauss glæder sig generelt over opbakning fra lokalbefolkningen – men er træt af, hvis det bliver en kamp mellem etnisk danske hjemløse og romaer.  

- Vi synes jo ikke der skal være nogen hjemløse overhovedet. Det gør mig ked af det, at der kommer flere og flere, men det er desværre det, vi oplever. Det skyldes kontanthjælpsreformen, SU-reformen og manglen på boliger, der er til at betale, siger hun.

Christina Strauss beskriver sig selv om ”funktionelt hjemløs”. Efter at have hjemløs flere gange, har hun nu fået en bolig, men har stadig svært ved at falde til der. 

Her kan du møde André Christensen, der bliver afpresset af udenlandske hjemløse:

De københavnske hjemløse oplever i stigende grad at blive opkrævet penge af udenlandske hjemløse for at få lov at overnatte på gaden

Hos vores kolleger på TV 2 Østjylland kan du se Christina Strauss fortælle om livet på gaden.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik