Hjælp til ordblinde: Biograf tilbyder oplæsning af undertekster

Velgørende sponsor donerer udstyr, så folk med læsevanskeligheder eller nedsat hørelse via en app kan få læst undertekster op på biograffilm i Valby Kino.

En glad giver har doneret udstyr til Valby Kino, så biografgængere kan få læst underteksterne op via deres smartphone og et headset.

Således kan Valby Kino nu som den første biograf i København tilbyde hjælpemidlet til filmelskere.

- Det fungerer således, at ved indgangen til biografsalene er der en QR-kode, man skal scanne, når man går ind. Med telefonen på lydløs, selvfølgelig, tager man sine høretelefoner i, og så får underteksterne læst op af en stemme, forklarer Anita Dam Johannsen. Hun er medlem af bestyrelsen i biografen, der er drevet er frivillige kræfter.

quote Det er en del af vores ideologi om at være inkluderende for alle

Anita Dam Johannsen, medlem af bestyrelsen

For folk med læsevanskeligheder, dårligt syn eller nedsat hørelse kan det nogle gange være problematisk at nyde en filmoplevelse på det store lærred på fremmedsprog, hvor undertekster er en forudsætning for forståelsen af filmen, påpeger Anita Dam Johannsen.

- Det er en del af vores ideologi om at være inkluderende for alle, og så vil vi gerne tilbyde noget, man ikke kan få i andre mere kommercielle biografer, forklarer hun.

Lokalt firma donerer udstyret

Idéen opstod, da en af Valby Kinos frivillige medarbejdere læste om produktet.

Gennem sit privatliv kendte hun ejeren af firmaet Nanostone, der udfører noget så filmfjernt som flinserensning.

Da virksomhedsejeren hørte om appen, blev han så begejstret for idéen, at han besluttede sig for at sponsere installationen af appen, der hedder SubReader, til Valby Kino. 

- Det er vi selvfølgelig taknemmelige over. Installationen koster omkring 15.000 kroner, og det havde vi ikke haft råd til, hvis det ikke var blevet doneret, siger Anita Dam Johannsen.

Det lille kino har fået hjælpeprogrammet installeret i de to større biografsale.

Valby Kino gik faktisk konkurs i 2015. Men så trådte frivillige, lokaler kræfter til, så biografen nu leverer overskud. Se vores indslag fra januar måned herunder: 

Frivillige, lokale kræfter trådte til og reddede Valby Kino. Nu har man fået vendt konkursen til en overskudsforretning.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik