Hjælp til brandramte beboere vælter ind – enke donerer rollator

En pizzamand, en enke og flere frivillige hjælper de beboere på Tingvej på Amager, der måtte forlade deres hjem på grund af branden lørdag.

Det strømmer stadig ind med tilbud om hjælp til de beboere, der er berørte af branden på Tingvej lørdag.

40 personer blev evakueret, mens ilden bredte sig i bygningen. Billeder viser, at ilden nåede taget på bygningen.

Lørdag blev der samlet tøj ind, og også søndag fortsætter omsorgen for de mennesker, hvis hjem blev ramt af branden.

quote De var virkelig bange, og folk er bange for at sove. Det vil sidde i folk længe. 

Monika Mazurek

Fra 9.30-12 er der indsamling af legetøj, tøj, gavekort og diverse hussager hos Højdevangens Kirke. 

Derudover tilbyder flere deres hjælp på en Facebook-side, hvor en flok frivillige koordinerer indsatsen for at hjælpe de berørte.

En ældre mand er blandt dem, der har fået glæde af indsatsen på Facebook.

Lørdag aften omkring klokken 22 talte Monika Mazurek, der er med til koordinere indsatsen, med en ældre herre, der skulle sove i festlokalet i kælderen, fordi hans lejlighed er ramt af branden.

Han kunne ikke komme til sin rollator på grund af branden og kunne heller ikke få sin kørestol ned til festlokalet. Heldigvis var der hjælp at hente i Facebook-gruppen, oplyser Monika Mazurek til TV 2 Lorry :

- Jeg skriver ud på gruppen, at vi akut mangler en rollator. En ældre dame, der har mistet sin ægtefælle, kontaktede mig og forklarede, at hun ikke længere havde brug for den, og at den var helt ny. Jeg sendte en taxa afsted, og efter 30 minutter havde vi den i hånden, siger Monika Mazurek.

"Verdens bedste pizzamand"

Flere naboer til ulykkesstedet har også hjulpet de frivillige og beboerne. En af dem, som Monika Mazurek fremhæver dagen efter branden, er den lokale pizzamand fra La Sorpresa.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Sådan så det ud, mens branden raserede lørdag.
Sådan så det ud, mens branden raserede lørdag.
Foto: Presse-fotos.dk

- Han er verdens bedste pizzamand. Han var der klokken ni om morgenen lørdag med kasser af alt muligt. Mad, toiletpapir, drikkevarer og meget mere. Og han tømte køleskabet, da jeg henvendte mig fem minutter efter lukketid sent lørdag aften, siger Monika Mazurek.

De frivillige arbejder nu på at nedsætte en styregruppe bestående af naboer i gården på Tingvej og andre vigtige og netværksstærke personer fra lokalområdet, der kan fortsætte arbejdet med at hjælpe de berørte.

Søger gode ”Amagervenner”

Monika Mazurek er glad for de mange bidrag, der kommer på de sociale medier, men hun understreger også, at der er brug for en langsigtet plan.

Artiklen fortsætter efter videoen:

 

- En ting er her og nu-indsamlingerne. Noget andet er at støtte familierne, hvor mange er tosprogede. Tanken er, at vi vil støtte dem alle i processen fra nu, og til de er landet endeligt et godt stykke ude i fremtiden. Der er brug for en rigtig god Amager-ven i hele processen til for eksempel at læse forsikringsdokumenter, skrive lister på dansk, og hvad der ellers må være brug for støtte til, siger Monika Mazurek.

Der er også brug for hjælp med indsamlinger af møbler, gavekort, gulvtæpper og det administrative, som mange af dem kan komme til at stå i. Desuden er der snak om at lave en børnefest for alle børnene i gården.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Her ses billeder af det lejlighedskompleks, som blev ramt.
Her ses billeder af det lejlighedskompleks, som blev ramt.

- De var virkelig bange, og folk er bange for at sove. Det vil sidde i folk længe. Branden gik vanvittigt stærkt, og mange taler om, hvorvidt alt er som det skal være, siger Monika Mazurek.

Ingen kom til skade

Branden lørdag på Tingvej startede angivelig i et køkken.

Ingen kom heldigvis til skade i branden.

Ifølge Hovedstadens Beredskab er et følgeskadefirma indsat for at begrænse vandskader i de underliggende lejligheder i ejendommen.

Hovedstadens Beredskab kommenterer på den voldsomme brand.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik