Hjælp os - forbyd sex med dyr

- Hjælp os med at råbe politikerne op. Forbyd sex med dyr!

Sådan står der i en stor annonce i dagens udgave af B.T. Den iøjnefaldende annonce, der fylder hele side 3 i avisen, er indrykket af foreningen Dyrenes Venner, der har hjemme i Hørsholm.

Opfordringen til læserne er at rive siden ud, udfylde et skema med navn, adresse og underskrift og derefter sende den til foreningen. Og menneskene skal på banen, for dyrene kan ikke selv, siger Peter Mollerup, formand for Dyrenes Venner:

- Vi er dyrenes talsmand i den her sag. Vi mener, at bare fordi dyr ikke kan tale og sige fra, så kan man ikke gøre hvad som helst med dem, siger Peter Mollerup til P4 København.

Ifølge Dyrenes Venners hjemmeside mener et flertal i Folketinget ikke, der er behov for at forbyde sex med dyr - som i dag er lovligt, så længe dyret ikke lider overlast. Det er også lovligt at have såkaldte dyrebordeller. Og det er uacceptabelt, mener foreningen. Derfor har den indrykket annoncen på B.T.s dyreste side. Og formålet er, ifølge foreningens hjemmeside, at få gjort sex med dyr, dyresexpornografi, dyresex-shows og dyrebordeller forbudt.

Kampagnen skal presse justitsminister Brian Mikkelsen til at ændre loven.

- Jo flere underskrifter, vi får fat i, jo flere vælgere markerer deres holdning til den her sag, og det påvirker ministeren og folketingsmedlemmerne, så vi skal bare have så mange underskrifter, som vi kan få, så vi kan få den lovændring, så folk ikke kan forlyste sig seksuelt med dyr, siger formand Peter Mollerup til P4 København.

Dansk Folkeparti vil også have loven ændret.

- Vi vil fremsætte et beslutningsforslag om, at det skal være forbudt at have sex med dyr. Vi håber, at de mange underskrifter vil påvirke medlemmerne af Folketinget, siger dyrevelfærdsordfører Malene Harpsøe til P4 København.

Hun har tidligere stillet forslag om at gøre dyresex ulovligt. Dengang var der ikke flertal for det i Folketinget.

Foreningen Dyrenes Venner blev oprettet i 1998 for at ruske op i Dyrenes Beskyttelse. De har desuden indrykket annoncer i Ekstra Bladet og Kristeligt Dagblad. På to dage har foreningen modtaget 1500 underskrifter, og målet er at nå 100.000.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik