Hjælp, min bil er fanget under jorden!

Flere gange i løbet af det sidste halve år har folk på Nørrebro oplevet, at deres bil har siddet fast under jorden, da de skulle bruge den. Det skriver DR P4 København.

Det underjordiske parkeringsanlæg på Nørrebro ved Sankt Hans Torv været helt ude af drift ti gange. Derudover har der også været flere gange, hvor en enkelt af de to lifte ikke har virket.

En af bilisterne er Tanja Schlegel, der arbejder lige over for parkeringsanlægget.

- Jeg har brugt det cirka 15 gange, og jeg har haft problemer med at få min bil op fire af gangene. Den ene gang måtte jeg få nogle andre til at hente mine børn. Derfor er jeg stoppet med at bruge det nu, siger hun til DR P4 København.

Anlæg kører tilfredsstillende 99,5% af tiden

Spørger man kommunen, så bliver parkeringsanlægget dog ikke meget mere driftsikkert, end det er nu.

- Det er da irriterende, når det ikke virker. Men når man har et fuldautomatisk parkeringsanlæg, så kommer der altså nogle tekniske udfordringer engang imellem. Jeg synes, det går som forventet, og jeg er tilfreds med, at vi har en oppetid på 99,5 procent, siger Hanne Tidemand, der er områdechef i Center for Parkering i Københavns Kommune til DR P4 København.

Hvis håndbremser ikke er trukket, låser systemet

I sidste uge var alle bilerne i det underjordiske parkeringsanlæg på Nørrebro låst fast i to timer fra klokken syv til ni om morgenen, hvor folk var på vej til arbejde.

- Det er beklageligt, siger Hanne Tidemand, og fortæller, at det skyldtes et overrevent kabel.

Bilisterne er dog også meget ofte selv skyld i, at deres biler ikke kan komme op. For eksempel glemmer de at trække håndbremsen, når de sender bilen ned med liften. Og det låser systemet.

- Derfor har vi gjort meget ud af at informere med lystavler og højtalerbeskeder på både dansk og engelsk, siger Hanne Tidemand til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik