Kæmpe vandskade: Historisk restaurant kæmper for at overleve

Københavner Cafeen i indre by er blevet ramt af en omfattende vandskade, der truer den historiske restaurant på eksistensen.

Det tager kun et par timer for et sprængt vandrør at ødelægge over 200 års historie. 

Det måtte bestyreren af Københavner Cafeen i indre by sande, da han forleden mødte på arbejde. 

quote Jeg sad i en time og stirrede ud i luften uden at sige noget, da ødelæggelserne gik op for mig.

Sune Siestø Helmgaard

- Jeg kom torsdag morgen klokken syv, og der væltede det ned med vand fra loftet. Alt var ødelagt. Vores computer, kasseapparat og reservationsbøger - det hele stod under vand, fortæller Sune Siestø Helmgaard, der er bestyrer på Københavner Cafeen og desuden henholdsvis søn og stedsøn til stedets to indehavere.

Lukket under genopbygning

Københavner Cafeen ligger i Badstuestræde, og der har været beværtning i lokalerne siden slutningen af 1700-tallet. Det er derfor et historisk sted, der nu er lukket, mens det bliver genopbygget.

Det tager kun et par timer for et sprængt vandrør at ødelægge over 200 års københavnerhistorie. Se hele indslaget her.

Vandmængderne fra det sprængte vandrør på ejendommens anden sal var så massive, at de forårsagede store ødelæggelser i restauranten i stueetagen. Loft, vægge og gulv skal rives ned - et arbejde der gik i gang i dag.  

- Jeg sad i en time og stirrede ud i luften uden at sige noget, da ødelæggelserne gik op for mig. Jeg prøvede at bearbejde det hele. Bare vi snakker om det nu, så kommer den famøse klump tilbage i halsen. Det var rædsomt at se. Og det er endnu værre nu, hvor det hele er splittet ad. Vores elskede restaurant ligger i ruiner. Det ville jeg ikke ønske for min værste fjende, det ville jeg ikke, fortæller Sune Siestø Helmgaard.

Afhængig af julefrokostsæson

Sune Siestø Helmgaard er fast besluttet på at redde Københavner Cafeen, der med hans egne ord er "forældrenes livsværk", og som han selv er godt i gang med at overtage.

quote Vi skal overleve det her. Vi skal komme videre.

Sune Siestø Helmgaard

Han vil have stedet til at genopstå med samme ånd og stemning: Almuerøde vægge, dunkel belysning, mørkbejdsede borde, de kongelige i glas og ramme og klassisk dansk husmandskost og smørrebrød på tallerknerne. 

Det er dog et kapløb mod tiden. For selvom håndværkerne allerede er i gang med nedrivningen, så skal genopbygningen klares på få uger.

Hvis alt går efter planen, burde det også være muligt, men hvis noget kommer i vejen, så tror Sune Siestø Helmgaard ikke på, at Københavner Cafeen kan fortsætte med at eksistere.

Stedets overlevelse er afhængig af julefrokostsæsonen, der starter den 1. november. Det er den tid på året, hvor indtjeningen er absolut størst. 

- Vi kan jo ikke andet end at bevare optimismen. Vi har grædt det, der skal grædes, og det nytter ikke noget. Vi må tage det med et smil, for vi skal overleve det her. Vi skal komme videre. Vi skal få den her restaurant klar i tide, og den skal ligne sig selv. Den betyder simpelthen for meget for os, afslutter Sune Siestø Helmgaard.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik