Historisk industribygning bliver til nyt samlingssted for københavnerne

Bæredygtighed, fællesskab og inklusion er i højsædet, når den gamle tunnelfabrik i Nordhavn skal omdannes.

- Det bliver et fantastisk rum for alle mulige funktioner.

Sådan lyder ordene fra Per Schulze, udviklingsdirektør i By & Havn, om den gigantiske industribygning Tunnelfabrikken i Ydre Nordhavn.

Den er 24 meter fra gulv til loft, men der er højt til loftet i mere end én forstand. For visionen er at transformere Nordhavns gamle industrielle kæmpe og de omkringliggende udearealer til en smeltedigel af kunst- og kulturscener, arbejdspladser, spisesteder, studieboliger, værksteder, faciliteter til idræt, nyttehaver, leg, underholdning og meget mere.

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Tunnelfabrikken blev bygget i 1990’erne til støbning af Øresundsbroens tunnelelementer, men nu vil byudviklingsselskabet By & Havn omdanne den store hal til Nordhavns nye, innovative og bæredygtige samlingspunkt.

- Det er en bygning, som blev bygget med det for øje, at den skulle forsvinde, når Øresundsforbindelsen var færdigbygget. Men det er en unik bygning med så mange muligheder, at vi nu vil forsøge at gøre det til et af de her steder i København for særlige miljøer, siger Per Schulze til TV 2 Lorry.

Aldrig set før i Danmark

Ombygningen af Tunnelfabrikken er en del af den byudvikling, der er i gang i Nordhavn, hvor boliger skyder op i tusindetal og hvor den københavnske metro også vil få to stationer, som åbner i 2020.

Folkene bag det nye projekt vil gerne være med til at udvikle Nordhavn, og de ser det som en fantastisk mulighed, hvis Tunnelfabrikken kan blive motoren for udviklingen af området.

- Planerne for den her bygning passer fantastisk ind i den forvandling, der sker af Nordhavn. En ting er, at man skal have nogle boliger, men man skal også have noget byliv, som kan understøtte det gode liv i en by. Man har brug for nogle aktiviteter, og det her hus kan blive en smeltedigel for at mødes og gøre ting sammen, siger Per Schulze.

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Han mener ikke at have set et lignende projekt før i dansk kontekst. Samtidig tror han, at den fremtidige Tunnelfabrik kommer til at sætte standarden for, hvordan man genbruger industribygninger, men også hvordan man kan lave nye innovative miljøer i byudviklingsområder.

- Det bliver et forsøg på at nytænke rammerne for, hvor folk kan mødes og lære af hinanden, siger Per Schulze.

Det er By & Havn samt ejendomsinvestoren NREP og firmaet Unionkul, der har skudt penge i planerne for det nye projekt, som skal finansieres på lejebasis.

Hør mere om de store planer for Tunnelfabrikken.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik