Historisk hospital lukker: Nu efterlyses idéer fra borgerne

Alle er velkomne til åben ideworkshop om, hvordan byens nye kvarter skal være, når Frederiksberg Hospital lukker.

Mulighederne er mange, når det over 100 år gamle Frederiksberg Hospital på Nordre Fasanvej lukker i 2023.

I forbindelse med lukningen får Frederiksberg nemlig en enestående mulighed for at skabe et helt nyt kvarter, samtidig med at den 160.000 kvadratmeter store hospitalsgrund bibeholder de mange bevaringsværdige bygninger og træer.

Derfor inviterer Frederiksberg Kommune alle interesserede borgere til at deltage i en af de idéworkshops, der bliver afholdt i løbet af sommeren.

Her vil man som borger kunne være med til at drøfte idéer, overvejelser og forslag til, hvad der engang i fremtiden skal erstatte det nuværende hospital.  

Sjælden mulighed

Borgernes input vil efterfølgende blive en del af den proces, der skal føre frem til en vision for området, og borgmester Jørgen Glenthøj (Kons.) opfordrer alle interesserede til at deltage:

- Det hører til sjældenhederne, at vi kan skabe et helt nyt kvarter i vores tæt bebyggede by, så vi skal i gang med et vigtigt arbejde. I den forbindelse vil vi gerne have borgernes input og ideer – første gang her i visionsfasen men også senere hen i forløbet, for det skal være hele byens nye kvarter, siger Jørgen Glenthøj.

En vision, der favner bredt

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V) understreger, at der på nuværende tidspunkt alene arbejdes med at udvikle en vision:

- Lige nu handler det om at få idéer, og i den fase skal vi ikke lægge begrænsninger på arbejdet. Men det er vigtigt at erkende, at ikke alle idéer, ønsker og forventninger kan komme med i visionen og det arbejde, der følger bagefter. Når vi alligevel har denne fase nu, er det fordi det klæder os kommunalbestyrelsesmedlemmer meget bedre på til at skabe en vision, der favner bredest og giver mest synergi, siger han.

Årsagen til hospitalslukningen er, at Region Hovedstaden, har fusioneret hospitalet med Bispebjerg Hospital, og med tiden vil alle afdelinger være flyttet fra Frederiksberg til det nye superhospital på Bispebjerg. Bortset fra enkelte arealer, der skal rumme Psykiatrisk Center Frederiksberg.

Fakta om workshoppen

Workshoppen, som er én ud af flere muligheder for at deltage i visionsprocessen, finder sted som et led i Frederiksbergdagene fredag den 8. juni fra klokken 15 til 18. Den foregår på selve Hospitalsgrunden på Stockflethsvej 2, og programmet byder ud over selve workshoppen på temavandringer om historie, arkitektur og haveanlæg.

Workshoppen bliver gentaget i løbet af sommeren – dag og tid bliver annonceret i Frederiksbergbladet og på www.frederiksberg.dk.

Man kan også skrive om sine idéer og ønsker vedrørende Hospitalsgrunden på www.frederiksberg.dk fra 8. juni og på kommunens facebookside.

Kilde: Frederiksberg Kommune

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik