Historisk bro lukkes for biltrafik i over to måneder

Kommunen vil skifte brostensbelægningen ud med asfalt for at sikre broens bæreevne.

Plejer du at krydse Køge Bro til hverdag, så skal du være opmærksom på, at broen meget snart lukkes midlertidigt.

I mere end 200 år har Køge Bro oplevet byens trafikudvikling, og den øgede trafik slider på brostensbelægningen. Derfor renoverer kommunen nu broen for at sikre dens bæreevne.

- Køge Bro er på samme tid en kulturhistorisk attraktion og en central del af infrastrukturen i Køge Bymidte, derfor er det vigtigt, at broen løbende undersøges og renoveres. Broen er ikke bygget til moderne trafik. Derfor er vi ekstra opmærksomme på broen. Med renoveringen lægger vi en belægning, der passer til nutidens brug, og sikrer, at broen også fremover kan hjælpe køgenserne tørskoet over Køge Å, siger Erik Swiatek, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, i en pressemeddelelse.

Skiftes ud med asfalt

Er man på cykel eller gåben, kan man dog stadig krydse broen som normalt, men broen er lukket for biler mellem den 3. september og den 16. november. Det kan altså være nødvendigt at lægge den daglige rute om, mens arbejdet står på.

Når broen åbner igen, er brostensbelægningen udskiftet med asfalt. Der vi desuden være kantsten langs kørebanen, der skal skabe øget trafiksikkerhed ved fysisk opdeling af biler og cykler.

Gode råd til trafikanter, mens renoveringen står på


Bilister mod Køge Torv skal køre ad Ringvejen og Vestergade, mens biler mod Køge Station skal køre ad Ringvejen og Nørre Boulevard. Omkørslerne skiltes.

Arbejdet med brostensbelægningen omfatter også krydset mellem Brogade og Fændediget. Det vil derfor ikke være muligt at køre fra Brogade til Fændediget i perioden. Der etableres vendemulighed i den sydlige ende af Brogade.

For fodgængere og cyklister er det i hele perioden muligt at passere broen, men det kan være nødvendigt at beregne længere rejsetid på strækningen. De busser, der bruger broen til dagligt, vil kun blive påvirket af arbejdet i uge 42, hvor gymnasier og skoler holder efterårsferie. Resten af tiden kan bustrafikken passere hen over broen.

Broen er lukket for biler mellem den 3. september og den 16. november.

Kilde: Køge Kommune

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik