Lindetræerne på Frederiksberg Allé står i dag i to rækker på hver sin side langs alléen. Fra næste kommer der også træer på den sidste del alléen fra Sankt Thomas Plads og ned mod Vesterbrogade. Foto: Bjarke Ørsted - Scanpix

Historisk allé bliver igen grøn i begge ender

- Vi kommer til at tilbageføre alleen, som den så ud i gamle dage, siger rådmand.

I fremtiden bliver det igen muligt at spadsere i skyggen af træer på Frederiksberg Allé hele vejen fra Vesterbrogade til Frederiksberg Runddel.

Det skriver Berlingske.

Frederiksberg Kommune har valgt at afsætte omkring en halv million kroner på næste års budget, så der igen kan komme træer på strækningen fra Vesterbrogade til Sankt Thomas Plads, hvor der i mange årtier ikke har været træer.

- Vi kommer til at tilbageføre alléen, som den så ud i gamle dage, siger rådmand Simon Aggesen (K) til Berlingske.

Han henviser til et billede fra 1919, hvor man kan se starten af Frederiksberg Allé ved Vesterbrogade.

Sådan så indkørslen til Frederiksberg Allé fra Vesterbrogade ud i gamle dage. Dengang var der træer langs hele alléen, og det kommer der snart igen.

Det er endnu uvist, hvor mange træer der skal plantes på strækningen ned mod Vesterbrogade. Men der lægges op til træer på begge sider af alléen - dog kun i enkelt række (alléen har i dag to rækker tæer på hver side. red). 

Læs også Søernes 'kronjuveler' hårdt presset: 'De salter dem ihjel'

Det vurderes, at træerne bliver plantet fra næste år.

I dag er der 470 lindetræer på den mere end 300 år gamle allé. Om de nye træer på den sidste del af strækningen også bliver lindetræer er endnu ikke afklaret, men det vil ifølge rådmand Simon Aggesen være et ’”naturligt bud”. 

Læs også Københavns Kommune: "Ikke vores salt, der ødelægger træer"