Hipsterlivsstil skal sælge København til indere

Lørdag blev Delhi og København forbundet af en ny, direkte flyrute. I dag var indiske journalister inviteret på københavnerrundfart for at få turister fra verdens næst folkerigeste land til København.

Først en rundtur til klassikerne: Nyhavn, Amalienborg og Kongens Have.  

Men det er den afslappede livsstil med havnebade, cykler og madmarkeder, der virkelig tiltaler delegationen af indiske journalister, da de i dag er på københavnerrundtur for at kunne tage tilbage til Indien og sælge København som turistattraktion.

quote Det er et virkelig cool sted, der er ikke noget forhastet i de her gader.

Manoj Rammohan, Press Trust of India,

Så legemliggørelsen af hipsterlivsstilen, Kødbyen på Vesterbro, er naturligvis et af charmeoffensivens store hits.

- København er ikke så kommercialiseret som de andre skandinaviske hovedstæder. Derfor er det meget mere en by for livsnydere. Der er en varme her, en lethed og afslappethed, som jeg tror, indere ville elske, siger magasinjournalist Kamal Gill, der er chefredaktør hos Today’s Traveller.

Manoj Rammohan fra Indiens største nyhedsbureau, Press Trust of India, er enig:

Her er meget roligt. Du mærker ikke, om det er søndag eller mandag, altså om det er weekend eller hverdag, folk går bare rundt og gør deres ting.

Læg nu de telefoner fra jer, mens I cykler! Den indiske delegation elskede København. Meeeeen der var altså også noget, de undrede sig over. 

Delhi-København på knap 8 timer

Baggrunden for at promovere København for journalister fra syv indiske medier er, at der lørdag aften blev indviet en ny, direkte rute mellem København og Delhi. Fremover kan man tre gange om ugen komme direkte mellem København og Delhi på 7 timer og 45 minutter.

Indisk turisme er en af de hastigst voksende i hele verden. Den er næsten fordoblet på få år.

Indere har i mange år rejst til de klassiske europæiske hovedstæder som Rom, London og Paris, men efter at have besøgt dem, er flere indere begyndt at få smag for eksotiske Skandinavien. Og det er nogle af dem, turistorganisationen Wonderful Copenhagen vil have fingrene i. 

Indtil nu har det dog været relativt besværligt at komme til København fra Indien, men nu øjner Wonderful Copenhagen en ny målgruppe:

- Der er ingen tvivl om, at denne her direkte rute fra Delhi til København, det ser vi som en enestående mulighed for at få trukket indiske turister til København, lyder det fra Tine Kastrup-Misir, kommunikationschef i Wonderful Copenhagen.

Fakta om ny flyrute:

- Air India vil flyve fra København til Delhi tirsdag, torsdag og lørdag klokken 20:40.
- Indien er verdens næstmest folkerige land med knap 1,3 mia. indbyggere.
- I 2016 var der 81.000 indiske overnatninger i Danmark - størstedelen i København.

Smørrebrød, nej tak

Da vi når frokosttid, bliver de indiske journalister inviteret på dansk smørrebrød i madmarkedet Westmarket på Vesterbro. Og det skal du ikke gøre, hvis du får indiske gæster.

En siger sammenkneben, at kartoffelmaden er "tålelig", mens en anden bløder lidt op og kalder smørrebrøden "meget anderledes end indisk mad". Men nogen succes kan man ikke kalde det. Indere er ellers meget nysgerrige på mad, men mange religiøse behov gør, at de fleste faktisk bare foretrækker indisk mad.

På mange andre punkter er indiske turister dog langt nemmere at favne end for eksempel kinesiske, der på grund af sprogbarrieren kræver særlige guides og skilte. De fleste indere, der rejser ud som turister, taler et rigtig godt engelsk og behøver ikke nogen særlig hjælp. 

Mulighed for millioner af rupees

Apropos kinesiske turister så øjner mange måske en milliardindustri efter at have hørt, hvordan et boom af kinesiske turister i København kaster om sig med penge efter dyre ure, H.C. Andersen-attraktioner og Ecco-sko.

Men det er endnu for tidligt at sige, hvor meget indiske turister eventuel vil forbruge i København. Der er dog én begivenhed, som helt sikkert vil give kroner i kassen; indiske kæmpebryllupper:

- Der er ingen tvivl om, at noget af det, vi kigger ind i, det er indiske bryllupper. Indiske bryllupper er typisk meget, meget store, op til flere hundrede mennesker i hele følget. Så formår vi at få sat København på landkortet som et sted, hvor man kunne tænke sig at fejre sit bryllup, så er det selvfølgelig super interessant at se på, siger Tine Kastrup-Misir fra Wonderful Copenhagen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik