Hillerød: K-formand trækker sig i protest

Mette Thiesen trækker sig fra posten som formand for den konservative byrådsgruppe i Hillerød.

Der er splid i den konservative gruppe i Hillerød. Så meget, at byrådsgruppens formand Mette Thiesen nu trækker sig fra formandsposten i protest mod borgmester Dorte Meldgaards tætte samarbejde med venstrefløjen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mette Thiesen beskylder borgmester Dorte Meldgaard for at holde sig alt for tæt til den to år gamle konstitueringsaftale, hvor byrådets røde partier gjorde Meldgaard til borgmester - og blandt andet aftalte at holde skatter og afgifter i ro. Det fremgår af en mail til bestyrelsen og byrådsgruppen, som Frederiksborg Amts Avis er kommet i besiddelse af.

Borgmesteren lægger sig fladt på jorden og overlader det til byrådets yderste venstrefløj at sætte Hillerøds politiske kurs - i stedet for at søge at opnå konservative resultater med det borgerlige flertal, der faktisk er i byrådet, mener Mette Thiesen ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Hun var selv sat udenfor døren ved de netop overståede budgetforhandlinger i Hillerød. Her indgik borgmesteren ligesom sidste år forlig med byrådets venstrepartier.

Budgetforliget kom i hus, efter at de borgerlige partier forlod forhandlingerne, da det stod klart, at de ikke kunne komme igennem med deres ønske om at sænke grundskyld og dækningsafgift.

I mailen ærgrer Mette Thiesen sig over, at borgmesteren ikke bestræbte sig mere på at få en aftale med de borgerlige.

'Man har ved dette budget overhovedet ikke fulgt nogen af De Konservatives mærkesager med hensyn til sænkelse af grundskyld, dækningsafgift eller andre skatter eller afgifter', skriver hun i mailen.

Borgmester Dorte Meldgaard ønsker ikke at kommentere Mette Thiesens mail, men siger til Frederiksborg Amts Avis, at hun håber, at Mette Thiesen vil ændre mening og alligevel fortsætte som gruppeformand.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik