Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry (arkivbillede)

Hillerøds hospitalsmad i bund

Region Hovedstaden har netop undersøgt patienternes tilfredshed med maden på regionens hospitaler.

I resultatet ligger Nordsjællands Hospital i Hillerød og Frederikssund, som får måltider leveret fra Hillerød, under gennemsnittet, mens Gentofte Hospital, Bornholms Hospital, Frederiksberg Hospital, Herlev Hospital og Hvidovre Hospital placerer sig over regionsresultatet - især i spørgsmål vedrørende madens smag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

På spørgsmålet om patienternes samlede indtryk af den mad, de har fået under indlæggelsen, svarer 40 procent af patienterne på Gentofte Hospital, at det er »virkelig godt«, mens seks procent af patienterne på Nordsjællands Hospital i Hillerød svarer det samme.

Morten Holle, chef for Facility Management på Nordsjællands Hospital og dermed ansvarlig for centralkøkkenet, er ikke glad for resultatet af regionens undersøgelse.

- Det er ikke tilfredsstillende. Dog giver vores egne undersøgelser, hvor vi spørger 100 patienter i kvartalet, et noget mere positivt resultat. Men vi arbejder på at forbedre den samlede kostoplevelse. Vi giver patienterne valgfrihed mellem flere forskellige måltider hver dag, men desværre når det valg ikke altid ud til den enkelte patient. Patienten risikerer så at få en ret, som ikke falder i smag, og det kan smitte af på resultaterne, siger Morten Holle, der også peger på selve spiseoplevelsen som en mulig faktor.

- Frederikssund scorer højere end Hillerød med den samme mad, så det kan handle om servering og omgivelser. For eksempel er der i Frederikssund mere plads og særlige spisemiljøer, hvor man kan indtage måltidet, og vi ved, miljø spiller en rolle for oplevelsen af mad, siger han.