Hillerød vil styrke handel

Hillerød har sat gang i en proces, der skal styrke handelslivet i bymidten i forbindelse med, Hillerød Storcenter gør sit indtog med torvehaller. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hillerød Bymidte skal styrkes, og der følger penge med til udviklingen. Det fastslog borgmester Dorte Meldgaard (K) på Hillerød Shoppings stormøde for bymidtens detailhandlen tirsdag aften i Støberihallen i Hillerød.

Dorte Meldgaard benyttede lejligheden til at hive weekendens budgetforlig frem, der fastslår, at Hillerød Bymidte skal være det foretrukne handels- og mødested for borgere, både i Hillerød og Nordsjælland. Og at budgetaftalen støtter med midler til konkrete projekter - i første omgang 300.000 kroner, der kan søges i efteråret, og 700.000 kroner til nye toiletter på Torvet.

- Det betyder, at der vil være midler til at støtte nogle af de projekter, der kommer frem i det ambitiøse arbejde med bykernen, som er i fuld gang, sagde Dorte Meldgaard og understregede:

- Når vi taler om bykerne, så handler det i høj grad om liv og handel midt i byen.

- Vi er Nordsjællands regionale handelscentrum, og det skal vi opretholde og forstærke ved at udvikle bymidten. Vi skal tiltrække besøgende fra hele Nordsjælland.

I forbindelse med, at byrådet i starten af året sagde »ja« til torvehaller i det kommende Hillerød Storcenter, besluttede byrådet også, at kommunen skulle udvikle bymidten.

I maj og juni har den derfor afholdt seminarer om bymidteudviklingen med repræsentanter fra blandt andet kulturlivet, erhvervslivet og uddannelse. Udviklingsarbejdet fortsætter i efteråret og får stor ros fra formand for Hillerød Shopping Mads Pheiffer, der selv er med i arbejdet.

- Vi er i gang, vi kan se lyset. Vi kan se vilje hos kommunen, og hvordan vi foreninger er inddraget. Det her er noget, som jeg i mine 20 år i byen aldrig har oplevet, siger Mads Pheiffer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik