Hillerød vil have et universitet

Hillerød vil være universitetsby. Målet er at få en universitetsafdeling til lokalerne, der bliver tomme, når hospitalet flytter. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.      

 Selv om der er otte år til, at det kommende superhospital skal stå færdigt syd for Hillerød By, har Hillerød Kommune allerede nu planer om, hvad de gamle hospitalsbygninger skal rumme i fremtiden: En afdeling af et universitet.

- Vi sætter en proces i gang i det nye år. Det er et ønske om at undersøge, om det er muligt. Det kunne være interessant at undersøge, om vi kan få mere ud af, at vi er en betydningsfuld uddannelsesby, og at vi har meget markante virksomheder. Tiltrækker vi de uddannelsessteder, der er interessante for de virksomheder, vi har, og som vi gerne vil have? Vi skal hele tiden sikre, at der er forbindelse mellem uddannelse og erhvervsliv, siger Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S).

Leo Knudsen, der er næstformand for bestyrelsen på Professionshøjskolen UCC og tidligere har været direktør for Børn, familie og kultur i Hillerød Kommune, undersøger mulighederne for kommunen. Han ser et perspektiv i, at Hillerød huser internationale medicinalvirksomheder som Biogen Idec og Novo Nordisk, samtidig med at kommunen har samarbejdsrelationer til millionbyen Chengdu i Kina, hvor der produceres naturmedicin. Derfor har han været med til at kontakte fagpersonale på Københavns Universitets Institut for Medier, Erkendelse og Formidling for at få et møde om en fremtidig afdeling til Hillerød.

Instituttets leder, Maja Horst, bekræfter, at hun er blevet orienteret af en af sine medarbejdere, men at man endnu ikke som institution har vist interesse. Dog finder hun ideen interessant.

- Vi har miljøer, der beskæftiger sig med filosofi og etik. Det her med, at man har to meget forskellige systemer med viden om mennesket og behandling af mennesket, er interessant for os. Det er klart at tænke over den slags ting kunne være interessant. Vi er interesserede i at udvikle viden. Hvad er det for en viden, og hvordan kan man bruge den?, spørger Maja Horst.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik