Hestepærer på Nørrebro

Gadefejere tør ikke komme på Nørrebro og rydde op efter politiets heste. Det skriver metroXpress.

Tager man i disse dage en slentretur ned ad Nørrebrogade i København, risikerer man at sætte skoen i en hestepære - politiet har nemlig sat hele hestekorpset ind på Nørrebro. Men med den optrappede bandekrig holder ga­defejerne sig væk fra området om aftenen, og hestenes efterladenskaber får derfor lov at ligge natten over.
- Vi har et hold med­arbejdere, der er hjemmevante på Nør­rebro, men når de har fyraften klokken 14, sender vi ikke nogle nye folk til området. Vi sætter vores medarbejderes sikkerhed højere end et par hestepærer, siger Søren Friis-Mikkelsen, områdechef i Center for Renhold ved Københavns Kommune, der dagligt har mandskab på gaden for atsamle op efter politiets seks patruljerende heste. Han roser dog politiet for at være gode til at ringe, når der har været et lille uheld.
- For selvfølgelig er vi ikke altid på pletten, lige når det sker, siger han til metroXpress.
Hos politiet bekræfter man, at man ikke medbringer særlige hestepæreposer i sadeltasken, når Montgomery eller Rollo føler trang til at løfte halen og sende frokosten mod jorden.
- Nej, vi springer ikke selv af hestene og samler op. Det er kommunen, der tager sig af efterladenskaberne, siger Henning Vraagaard, der er politiassistent og koordinator for politiets i alt 12 heste.
I London, hvor det ridende politi dominerer gadebilledet, kender man i høj grad til problemet med hestepærer på gader og stræder. Ifølge pressemedarbejder ved City of London Corporation Andrew Buckingham bliver visse gader fejet op til syv gange om dagen for at holde dem rene og ryddelige.
- Politiets 'horse droppings' bliver hurtigst muligt fejet op, så de ikke bare ligger og flyder, bekræfter Andrew Buckingham til metroXpress.