Helte-hest: Freja har fået spastiske Sander til at gå

7-årige Sander er spastisk lammet. Men fire års intensiv træning på hesten Freja har fået ham til at gå. I dag blev Freja Sjællands Største Dyrehelt.

7-årige Sander Karlsen rækker ud efter en orange ring, som hans mor holder op i luften over hans hoved. Da han når den, kaster han ringen ned over en plast-kegle, der står i savsmuldet i ridehuset i Tenco-stalden i Albertslund.

Han sidder på den lille 22-årige shetlandspony Freja.

- Hun har tålmodighed og har åbenbart valgt at hjælpe Sander, siger hans mor Randi Karlsen.

quote Lægerne havde ellers sagt, at han nok kom til at sidde i en rullestol resten af livet. Men nu er han så stærk, at han kan gå.  

Randi Karlsen, Sanders mor

- Hun har været helt essentiel for Sanders fremskridt. Lægerne havde ellers sagt, at han nok kom til at sidde i en rullestol resten af livet. Men nu er han så stærk, at han kan gå. Og Sander kan altså også gå i en almindelig skole, siger Randi Karlsen i dag til TV 2 Lorry.

Kæmper mod læsehund

I dag bliver Freja kåret som den sjællandske vinder af konkurrencen Danmarks dyrehelt 2017.

- Prisen som Sjællands Dyrehelt går til Freja, fordi hun er så imponerende, at dommerne blev helt begejstrede, da de læste om hende, siger Lotte Evers, marketingskoordinator fra Agria Dyreforsikring, der har indstiftet prisen.

Dyreejere kan indstille hunde, heste, katte, kaniner og alle andre kæledyr, som har gjort noget ekstraordinært for deres ejer.

Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger.

Hesten Abel fra Langeskov på Østfyn vandt titlen i 2016. Abel er årsag til, at Cecilia Rosell, der er spastisk lammet og tidligere bundet til en kørestol, nu kan gå.

I 2015 blev servicehunden Mocca udråbt som Danmarks Dyrehelt. Den sorte labrador er en uundværlig hjælper for sin ejer, Christina Davidsen, fra Rødovre, der har knogleskørhed og sidder i kørestol.

I år er Freja i konkurrence mod læsehunden Molly, der får skolebørn til at turde læse højt for klassen. 

En anden konkurrent er hunden Einstein, der af sig selv fandt en ældre mand, der var kommet til skade, og som var helt hjælpeløs i en busk.

Den endelige vinder af Danmarks Dyrehelt 2017 kåres sidst i denne uge. 

 
 
Foto: Peter Hjelvang, TV 2 Lorry

Premien doneres til bedre hesteliv

Ud over at hjælpe Sander med træningen har Freja også hjulpet Sander kognitivt. Da han var lille, var han over-sensitiv. Men når han kom op at sidde på Freja, blev han helt rolig og slapper nu af .

Premien er 5.000 kr, og de penge går til Vestjysk Hestevelfærd - en organisation, der kæmper for bedre hesteliv. Freja selv får et års sygeforsikring.

Og går Freja hele vejen og bliver Danmarks Største Dyrehelt, venter der en præmie på 20.000 kr, der også skal doneres til dyrevelfærd. Og en fotosession med en proffessionel fotograf til Sander og Freja.

- Og så skal Freja have endnu flere gulerødder, siger Randi Karlsen. 

 
 
Foto: Peter Hjelvang, TV 2 Lorry

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik