Herfølge: Borgere til kamp mod affald

Herfølge skal være smukkere, derfor er 2016 udnævnt til "Forskønnelses år" i Herfølge. Det hele starter på søndag.

Det er på tide, at stable en ordentlig omgang forårsrengøring på benene i Herfølge, der ligger lidt uden for Køge, det mener i hvertfald Herfølge Borgerforening.

 - Der er både nogle bygninger, som står og forfalder, steder hvor håndværkere har arbejdet og efterladt isolering og byggematerialer, og så er der en masse skrald generelt, forklarer Niels Rolskov fra Herfølge Borgerforening.

Forskønnelses År

Derfor har borgerforeningen udnævnt 2016 til "Forskønnelses år." Starten på at gøre Herfølge til et smukkere sted begynder søndag den 17. april, hvor Herfølge for første gang vil være en officiel del af Danmarks Naturfredningsforenings årlige Affaldsdag.

Problemerne med affaldet er blevet særligt tydeligt med forårssolens komme.

- Både på stisystemerne fx langs Møllebæk vej findes store mængder, plastic, emballage og papir fra fastfood, som folk har smidt ud af bilen, også i centrum af byen langs Vordingborgvej og Billesborgvej ligger der affald langs vejen, fortæller Niels Rolskov.

Affaldsindsamlingen foregår på søndag, og er for alle som vil være med: 

 - Vi håber at mange vil deltage og være med til at gøre Herfølge til et kønnere sted. det ville være så dejligt, hvis vi kunne løfte hovedindtrykket af byen en lille smule, siger Niels Rolskov, der har boet i Herfølge  siden 1979, og han har observeret, at der er kommet mere skrald i bybilledet med tiden. Det er især emballage, der fylder meget nu.

 

Flere tiltag på vej

Borgerforeningen arbejder i øjeblikket med en flere aktiviteter, som forventes at kulminere, i forbindelse med Årets Herfølgedag lørdag den 24. september.  Borgerforeningen vil også gerne involvere skoleelever. Man overvejer i øjeblikket at lave en konkurrence for elever, hvor de skal komme med deres bud på, hvordan man gør Herfølge kønnere. De bedste forslag vil modtage præmier.

I Niels Rolskovs øjne kræver det et langt og sejt træk at få folk til at huske at rydde op efter dem selv.

 - Det er et vedvarende opdragelsesarbejde, hvis det skal lykkes. Det er ligesom med børn, de husker heller ikke at vaske hænder, bare fordi man har sagt det til dem én gang.

Læs også: Så meget affald i naturen samlede kommunerne ind sidste år

Affaldsindsamling i Herfølge den 17. april

Affaldsindsamlingen starter kl. 10 på pladsen ved Herfølge Bibliotek.
Her får deltagerne udleveret en sæk til affald og ruterne fordeles. 

Sækken afleveres samme sted senest kl. 13 

Forhåndstilmelding er ikke nødvendigt, men et par solide handsker vil være en fordel, og har man en gribetang vil det sikkert gøre det hele nemmere.
Superbrugsen i Herfølge vil servere en lille forfriskning til de flittige deltagere.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik