Herberger lukket for hundeejere

Hjemløse med hund må ofte krybe sammen på en kold bænk i stedet for at sove i en varm seng på et af de danske herberger. Det skriver 24 timer.

Det er nemlig kun tilladt på fire ud af de 60 herberger i Danmark at få den firbenede ven med indendørs. Derfor vælger mange hjemløse at blive på gaden og afskærer sig derved mere fra samfundet.
Ifølge interesseorganisationen for hjemløse SAND findes der cirka 5.000 hjemløse i Danmark, og rigtig mange af dem har en hund ved deres side.
»Jeg ser det som et stort problem. Jeg hører tit, at folk har problemer med, at de ikke må have deres hund med, og derfor forstår jeg ikke, at man ikke gør noget ved det,« siger Sofie Bay-Petersen, der er informationsmedarbejder hos SAND til 24 timer.
Usundt at sove ude nu
Hun frygter, at hjemløse med hund går glip af muligheden for at komme på rette spor igen, når de ikke kan få et sted at bo.
»Det er bekymrende, for ved at sige nej tak til tag overhovedet siger de også nej tak til at komme tilbage til samfundet. Og desuden er det heller ikke sundt at sove udenfor i det her vejr.«
I København og Århus erkender man problemet, men har svært med at finde en løsning.
»Vi ved, at det er et problem, at hjemløse ikke kan få deres hund med. Derfor arbejder vi også på at løse det,« forklarer Bodil Råhlin, der er konsulent for forsorg og misbrug i Århus.
Upopulære hunde
Men det er ikke alle brugerne af herbergerne, der bryder sig om hunde. Desuden kan der opstå problemer, hvis hunden gør hele natten, eller de hjemløse har svært ved at passe dem, uddyber hun.
København arbejder også på at finde en løsning:
»Vi gjorde et forsøg ved at sætte nogle hundehuse op ved et herberg, men de hjemløse ville ikke lade deres hund sove alene, så de blev pillet ned igen,« siger Ulrik Aarhus, der er pressechef i Socialforvaltningen i København.
Hvis det var din hund
Sofie Bay-Petersen fra SAND forstår godt, at de hjemløse vælger at blive på gaden:
»Jeg tror, alle hundeejere kan sætte sig ind i, hvorfor de hjemløse ikke vil skilles fra deres hund.«

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

nathalie voral og nino

playNathalie frygter afslag på julehjælp: ”Så skal vi nok leve af pasta de næste par måneder"

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere