Her træner borgere på kunsttrappe og fælder skov i vikingeby

Albertslund Kommune er fuld af unikke naturoplevelser, men byen byder også på meget mere. Få syv anbefaleringer til, hvad du kan opleve i Albertslund.

Sommeren er i fuld gang, og i den anledning besøger TV 2 Lorry alle kommunerne i vores sendeområder. Vi har fået borgmestrene til at anbefale tre spændende steder i deres kommuner, og så får vi også anbefalinger fra borgerne om, hvad man kan opleve i deres kommune.

I dette sommerprogram er vi taget til Albertslund Kommune. Her står der masser af kunst, historie og natur på programmet.

Naturcenter Herstedhøje

Naturcenteret er beliggende ved foden af Herstedhøje og indeholder både en café, naturudstilling, skolestue, værksted, bålhytter og bålplads. Muligheden for at få en god naturoplevelse er stor, hvis du besøger stedet.

 
 
Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix

Badesøen

Friluftsbadet 'Badesøen' åbnede for første gang den 23. juni 1973 og blev gennemrenoveret i 1997. I dag kan stedet tilbyde dig at suse ned af hele tre forskellige vandrutsjebaner. Hver onsdag holder 'Badesøen' grillaften, hvor man tager sin egen mad med og griller i selskab med en masse andre fra lokalområdet.

Læs mere her. 

 

Vikinglandsbyen

Vikingelandsbyen er et historisk værksted og frilandsmuseum, hvor børn og voksne kan lære om vikingtiden. Her kan du både lave mad, sy tøj og fælde skov – selvfølgelig på sand vikinge-manér. Derudover kan du opleve den nye vikingebro, der er bygget efter vikingetidens skikke.

 
 
Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Skulpturbanken i Hyldespjældet

Hyldespjældet er et boligområde, men det er samtidig en skulpturpark. Det betegnes i lokale munde som et stort udendørs galleri, hvor der altid er meget liv. Det er en unik måde at opleve kunst på, fordi det er placeret lige op og ned ad folk private hjem, hvorfor kultur og privatliv bliver forenet på en ny og finurlig måde.

Det er ikke én kunstner, der har udarbejdet al kunsten, men flere, hvilket kunsten afspejler i sine afvigende størrelser, former og farver.

Læs mere her.

 
 

Dyregården Toftegården

Toftegården er besøgsgård for institutioner og private gæster. Et fristed for børn, hvor de kan lære om både dyr, gårdliv og meget mere. Det er gratis at besøge gården, hvor du kan opleve et landbrug i historiske rammer. Gården har en samling gamle landbrugsredskaber og næsten alle dyrene er af gamle oprindelige racer.

 

Vandhaverne  

Vandet løber fra kanalen ned gennem vandhaverne, før det bliver ledt ud i den nye sø Kongsholms. Vandhaverne er en af byens grønne oaser, hvor der er rig mulighed for en smuk naturoplevelse. Der er borde og en grillplads, hvorfor frokosten eller aftensmaden kan nydes i de flotte omgivelser.

Læs mere her.

 
 

Sundhedshuset

Kunstner Thorgej Steen Hansen har fået frie tøjler til at udsmykke en af Sundhedshusets træningstrapper. Det har udmøntet sig i en installation, der byder på en masse stærke farver, som efterlader glade indtryk hos borgerne.

 
 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik