Her swinger det: Nyt plejehjem for musikglade

Nyt plejehjem for musikglade ældre på Nørrebro i København.

'Når jeg bliver gammel' af Gnags og 'When I'm Sixty-Four' af The Beatles. Det bliver måske nogle af tophittene på Musikplejecentret Sølund, der i dag indvies på Nørrebro i København.

Plejehjemmet er et såkaldt 'profilplejehjem', der tager udgangspunkt i de ældres interesse- og værdifællesskaber. Der findes i dag fem andre af slagsen - fx plejehjem for madentusiaster, dyreelskere, etniske minoriteter og homoseksuelle. Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Folk er forskellige og har forskellige interesser og værdier. Det vil vi gerne matche også i vores plejetilbud, siger sundheds- og omsorgsborgmester i København Ninna Thomsen, SF.

De nye plejehjem kan da netop også ses som en offentlig anerkendelse af den voksende individualisering i samfundet. Det siger Henning Bech, der er professor emeritus ved Institut for Sociologi på Københavns Universitet.

- Det moderne menneske opfatter sig selv som andet og mere end bare en borger i et samfund. Vi ser os selv som individer, der handler og indretter os på baggrund af vores interesser og erfaringer. Det gælder selvfølgelig også, når vi bliver ældre. De nye specialiserede plejehjem er en anerkendelse af den udvikling, siger Henning Bech.

Han tilføjer, at der samtidig er tale om en demokratisering af plejehjemssektoren, hvor særlige og målrettede plejetilbud hidtil har været forbeholdt de velhavende.

Sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal tror, at vi fremover vil se langt flere specialiserede pleje- og omsorgsinstitutioner i både offentligt og privat regi, skriver Kristeligt Dagblad.

Hun er sikker på, at de fokuserede plejehjem kan øge de ældres livskvalitet og give dem bedre mulighed for at fastholde interesser og meningsfulde fællesskaber.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Pernille Rosenkrantz-Theil

Minister i samråd om svigt på kostskole: Det må ikke kunne ske

Ventetid på køreprøver spreder sig til transportbranchen

playDaniel og Delshad sidder fast i deres uddannelse - venter måneder på lastbilkørekort

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere