Her spiller de floorball i arbejdstiden

Start arbejdsdagen med at "dunke" i indgangen og spil floorball med kollegaerne før frokost. Motion på jobbet giver både effektivitet og fællesskab.

Der lyder dunk fra basketballkurven, som er placeret lige indenfor døren, da Mia Kristensen træder ind på sin arbejdsplads, Danske Spil. Hun skal lige selv prøve, før hun kan få lov til at gå ind til skrivebordet.

- Jeg ramte i første forsøg, siger hun med et smil.

quote Det er rimeligt naturligt for os at være med i Arbejdspladsernes Motionsdag, eftersom vi er en spil- og sportsvirksomhed.

Marie Grabow Westergaard, pressechef i Danske Spil

I dag er alle medarbejdere i Danske Spil med i Arbejdspladsernes Motionsdag, lige som flere end 300 andre arbejdspladser landet over også er.

Mia Kristensen er ansat som businesspartner hos Danske Spil. Før frokost er hun nede og spille Floorball med kollegaerne. Og så er der et sted på gangen, hvor man kan kaste bolde igennem en "Bankoplade". Her gælder det om at få så mange bolde i hul og overgå kollegaerne i point.

- Det giver energi og glæde og så er det sjovt, siger Mia Kristensen om motionsdagen. 

Det er nu ikke fremmed for Mia Kristensen og kollegaerne at bevæge sig i løbet af en arbejdsdag. "Walk-and-talks" er helt almindeligt hos Danske Spil, hvor du tager et møde med en kollega, mens man spadserer.

- Det er rimeligt naturligt for os at være med i Arbejdspladsernes Motionsdag, eftersom vi er en spil- og sportsvirksomhed, siger Marie Grabow Westergaard, Pressechef i Danske Spil. 

Motion skaber fællesskab

Der er tredje gang Arbejdspladsernes Motionsdag afvikles. 300 arbejdspladser og tusindvis af medarbejdere stempler ind til en anderledes arbejdsdag med motion, smil og fællesskab.

For motion på arbejdspladsen skaber fællesskab på tværs af grænser. Kulturelle, som afdelings- og uddannelsesmæssige, skriver Dansk Firmaidræts Forbund i en pressemeddelelse.

Når kollegerne mødes på fodboldbanen eller i sportstøj i kantinen, bliver arbejds-hierarkiet lagt på hylden for en stund. Og man får mulighed for at fejre de umiddelbare succeser i øjeblikket – eksempelvis i O-løb eller fodboldkamp.

Og så skulle det have en positiv betydning for firmaernes bundlinje. Undersøgelser viser, at arbejdspladser, som prioriterer sundhedsfremme, oplever et ROI på mellem 2,5-5 kr. for hver investeret krone, skriver Dansk Firmaidræts Forbund. 

Motion i arbejdstiden

Dansk Firmaidræts Forbunds fremtidsvision er at ændre opfattelsen af hvornår og hvor vi dyrker motion.Det behøver ikke kun ske uden for arbejdstiden. Og flere arbejdspladser har fået fokus på motion, bevægelse og sundhed. For helbredet, effektiviteten og for sammenholdet. 

quote Der er massere af arbejdsopgaver, der lige så godt kunne foregå på et løbebånd. Bare ikke mit job.

Marie Grabow Westergaard, pressechef i Danske Spil

Mia Kristensen er klar på at motionere på jobbet i fremtiden.

- Det har jeg sagt, at vi skal mere, end vi allerede gør. Vi går tit ture i frokostpausen, bare for at hente et ingefær-shot og for at få rørt os lidt, siger hun.

Danske Spil er også sporet ind på, at arbejdspladsen kan være rammen for motion:

- Der er massere af arbejdsopgaver, der lige så godt kunne foregå på et løbebånd. Bare ikke mit job. For jeg arbejder mest med at tale og det lyder ikke ret godt, mens man løber, siger pressechef Marie Grabow Westergaard. 

Du kan læse mere her om Arbejdspladsernes Motionsdag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik