Studiebolig med havudsigt: De første containere er på plads

Ved 11.30 -tiden i dag ankom de første containerboliger til Refshaleøen. De næste ti år skal de være hjem for studerende.

En containerlandsby er så småt begyndt at tage form på Refshaleøen. 

Firmaet CPH Village er nemlig i dag gået igang med at opstille 84 to-værelses containerboliger med plads til 164 studerende, hvoraf fire er til personer med handikap.

- Det er sindssygt fedt. Der er 3½ års forberedelse forud for det her. Alle de endeløse PowerPoint-præsentationer, oplæg og møder - endelig sker der noget i virkeligheden. Det er en vanvittig forløsning, lyder det fra Frederik Noltenius Busck, der er stifter og medejer af CPH Village. 

Løse et samfundsproblem

2.231 har skrevet sig op til en containerbolig, og de 164 er blevet udvalgt ved lodtrækning. 

Værelserne er 20 kvadratmeter store, de ligger lige ved havnekajen og har en estimeret husleje på omkring 3.850 kroner. Som studerende får man sit eget værelse og køkken, men man skal dele badeværelse med en anden beboer.

De studerende får nøglen 1. november, men containerne er først klar til indflytning senere på måneden. 

- Det er en kæmpe drøm. Vi har jo lavet den her virksomhed for at løse et samfundsproblem. De her boliger kommer op, og der er nogle studerende, der får en bolig, som mangler en i dag, siger Frederik Noltenius Busck. 

2.000 inden 2020

CPH Village har planer om at bygge 2.000 containerboliger rundt omkring i København på tomme grunde, hvor der ikke er aktuelle planer om nybyggeri. Det kan udover på Refshaleøen for eksempel være i Nordhavn eller i Sydhavnen.

- Med den velvillighed som vi møder på Københavns Rådhus, så tror vi på, at planen om 2.000 studieboliger inden 2020 kan realiseres. Vi har haft et fedt samarbejde med politikerne, de vil rigtig gerne have det her, lyder det fra Frederik Noltenius Busck.

Nu er de allerførste containere på plads, men der er stadig meget arbejde forude. 

- Man må ikke dømme det ud fra det, man kan se nu, for det er ikke færdigt. Der kommer nye facader, drivhuse og fælleshuse og en masse grønt. Efter planen skal det være helt færdigt til marts, afslutter Frederik Noltenius Busck. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik