Her skal alle flygtningebørn gå i almindelige klasser

Det er slut med særlige modtageklasser for flygtningebørn i Hørsholm Kommune.

Fremover vil alle udenlandske børn, der kommer til Hørshom, begynde i almindelige skoleklasser i stedet for særlige modtageklasser.

Det har børne- og skoleudvalget i kommunen besluttet på et møde.

Siden november har Hørsholm Kommune som et forsøg vinket farvel til modtageklasserne for hurtigere at give flygtningebørn og immigranter en almindelig hverdag i Danmark. Nu bliver forsøget gjort permanent og bredes ud til alle skoler i kommunen.

Det sker hurtigst muligt, oplyser Ultra Nyt, som er DR's nyheder for børn.

- Alle er enige om, at det her er en god idé. Både lærerne, de tosprogede elever, de danske elever og forældrene. Det tog 30 sekunder for os at vedtage, siger Otto B. Christiansen, som er konservativ formand for Børne- og Skoleudvalget.

Otto B. Christiansen sætter her nogle ord på, hvorfor kommunen vinker farvel til modtageklasser.

Hørsholms konservative borgmester Morten Slotved påpeger, at det handler om at give flygtningebørnene en almindelig hverdag så hurtigt som muligt.  

- Hørsholm vil gerne være Danmarksmester i integration, så vi er gået sammen med lærerne og alle andre, der arbejder med børn, for at finde ud af hvordan, vi bliver det. Og det er egentlig meget simpelt: Vi skal have børnene ud i klasserne, hvor de kan få venner og en almindelig hverdag. Så lykkes det, siger Morten Slotved til Ultra Nyt.

Ideen til forsøget kommer fra London. Hørsholm Kommune sendte en delegation af sted for at undersøge, hvordan integrationen i skolerne foregår og fandt ud af, at det vigtigste er at fokusere på at give børnefamilierne en normal hverdag fra starten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik