Her kan Movia nu hente dig i bil, hvis bus og tog ikke rækker

Kommunerne Egedal og Solrød slutter sig til Hørsholm, Køge og Roskilde og bliver blandt en del af Movia-servicen plustur.

Opdatering den 2. januar
Artiklen blev oprindeligt udgivet i juli 2019. Den er opdateret og genudgivet med nye oplysninger.

Kører bussen ikke hele vejen til sommerhuset, eller har du en lang gåtur til nærmeste togstation? 

Så er der måske hjælp at hente fra Movias service plustur, der siden juli har været et tilbud til rejsende i eksempelvis Hørsholm, Køge og Roskilde Kommune.

Og med starten af det nye årti har kommunerne Egedal og Solrød nu meldt sig ind i ordningen, og tilbyder nu plustur.

Tanken bag plustur er at give mere kollektiv transport der, hvor der ikke kører så mange busser og tog. 

Koster altid 21 kroner

Den nye service blev i første omgang tilbudt i ni kommuner på Sjælland, og hvis man befinder sig i disse og søger efter en rejse på rejseplanen, vil man automatisk blive tilbudt plustur på hele eller dele af rejsen, hvis bus og tog ikke rækker hele vejen.

Ordningen er for alle - uafhængigt af hvilken kommune man har bopæl i.

Plusturen foregår i personbiler og koster 21 kroner uafhængigt af rejsens længde.

Plustur kan begynde ved havelågen og kører borgerne til et udvalgt skiftested, som er en station eller et busstoppested, hvor man nemt kan komme videre med bus og tog - eller omvendt. 

Rejseplanen skal sørge for at blande plustur, bus og tog sammen på den mest optimale måde. I få tilfælde, hvor det ikke er muligt at tage bussen eller toget på dele af rejsen, vil man blive tilbudt plustur hele vejen, oplyser Movia i en pressemeddelelse i forbindelse med ordningens tilblivelse i sommeren 2019. 

Styrker mobilitet

Plustur styrker mobiliteten på hele Sjælland, siger næstformand i Movias bestyrelse Per Hovmand.

- Det er kommunen, der beslutter, om plustur skal være en del af den service, som findes sammen med bus og måske flextur i de enkelte kommuner. Movias og kommunernes erfaring med de pilotforsøg, der er gennemført i Vestsjælland siden 2018 er, at borgerne er glade for servicen, og at omkostningerne ved at tilbyde servicen for kommunerne er lille, siger han i pressemeddelelsen. 

Plustur

  • 1. juli 2019 blev ni kommuner en del af plustur - nemlig i Faxe, Holbæk, Hørsholm, Kalundborg, Næstved, Sorø, Slagelse, Køge og Roskilde. 
  • Kommunerne Egedal og Solrød har tilsluttet sig ordningen fra starten af 2020.
  • Man søger en rejse i Rejseplanen. Hvis plustur er en mulighed, så vil det blive vist i Rejseplanen.
  • Fra Rejseplanen man kan trykke sig videre til bestilling i et nyt vindue.
  • Det eneste bestillingen kræver er et NemId og et betalingskort. Man skal være 15 år for at kunne bestille en plustur selv.
  • Et godt råd: Hvis man bor et stykke fra stoppestedet, og er vant til at trykke stoppestedet ind i Rejseplanen frem for den adresse man rejser fra, så er det vigtigt, at man husker at vælge adressen frem for stoppestedet, hvis man vil have plustur vist som en mulighed i Rejseplanen.
  • Fra 1. januar 2019 til og 23. med juni 2019 har der været 614 ture med plustur bestilt via Rejseplanen i Roskilde, Kalundborg, Sorø, Holbæk og Næstved kommuner, hvor servicen har været indført som en forsøgsordning. Det svarer til cirka 20 ture i gennemsnit pr. måned pr. kommune.

 

Kilde: Movia


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik