8 min og 42 sekunder: Her rykker politiet hurtigst ud

Patruljerne fra Københavns Vestegns Politi er igen i år blandt landets hurtigste, når det gælder om at rykke ud til akut fare.

8 min og 42 sekunder. Så hurtigt er Københavns Vestegns Politi i gennemsnit rykket ud til lidt over 2.500 udrykninger sidste år. Det er næsten to minutter hurtigere end landsgennemsnittet, hvilket giver politikredsen en tredjeplads på landsplan.

- Det er afgørende, at vi når hurtigt frem til de akutte, igangværende hændelser, som involverer fare for borgernes sikkerhed og sundhed, og det har vores folk virkeligt taget seriøst. Det kan man godt være tilfreds med som borger på Vestegnen, siger politidirektøren, siger politidirektør Kim Christiansen i en pressemeddelelse.

Hvordan måles responstid

Politiets responstid måles fra det øjeblik, politiet modtager anmeldelsen til den første patruljevogn er nået frem.

Men selvom Københavns Vestegns Politi gerne vil blære sig af titlen som en af de hurtigste kredse i Danmark, så kan responstiderne ikke sammenlignes direkte på grund af geografiske forskelle og udkørselssteder.

Københavns Vestegns Politi har for eksempel stor gavn af en lille geografi med en veludbygget infrastruktur. I hele landet blev der i 2017 mål på 31.381 udrykninger.

Tal fra politiets statistikker:

Københavns Politi fremgår ikke af tabellen, da de modtager anmeldelser via Københavns Brandvæsens alarmcentral.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik