Her får du mest kollegieværelse for din SU

En ny undersøgelse giver svar på, hvor man som studerende får mest for pengene på de københavnske kollegier.

Det kan virke uoverskueligt at finde rundt i junglen af kollegier i København - især hvis man er tilflytter og ikke kender sin kommende studieby på forhånd.

Sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har derfor udarbejdet en undersøgelse, der viser, hvor man som studerende får mest kollegieværelse for sin SU i 2018.

Undersøgelsen tager ikke kun udgangspunkt i huslejepriserne, men også i andre faktorer, der kan være besparende - nemlig faciliteter og beliggenhed.

Fakta om undersøgelsen

Hvert kollegium er blevet tildelt point fra 1-10 på baggrund af fire kriterier.
Undersøgelsen omfatter ikke afstand til universiteterne, da udbuddet af uddannelsesinstitutioner er stort, og de ofte ligger spredt ud over studiebyerne. Kollegierne kan maksimalt opnå 40 point.

De fire kriterier er:

Kvadratmeterpris
Afstand til centrum
Afstand til offentlig transport
Faciliteter                             

Kilde: www.mikonomi.dk

Lokalt er ikke nødvendigvis billigst

"Hvis man vil spare penge, skal man flytte ud af byen".

Sådan har devisen i København været længe. Hvis man er villig til at flytte lidt væk fra indre by, så bliver alting automatisk billigere.

Undersøgelsen giver dog et andet perspektiv på denne påstand.

Et kollegie i indre by kan koste mere i husleje, men hvis alting befinder sig i cykelafstand, og det tilbyder faciliteter som for eksempel gratis vask, vil det i længden være billigere end et forstadskollegie med få faciliteter og lang transporttid.

Vinderkollegierne har alle en kvadratmeterpris på omkring 100 kroner, gode faciliteter og centrale beliggenheder, der nedsætter udgifterne til offentlig transport.

Disse tre kollegier topper listen

Undersøgelsens vinder er Sofiegårdens Kollegium på Christianshavn. Vinderkollegiet har en central placering med 140 meter til nærmeste metrostation og huslejepriser på ned til 2.562 kroner for det billigste værelse. Derudover er der faciliteter som blandt andet festsal, cykelværksted, fællesvaskeri og motionsrum.

Nummer to på listen er Grønjordskollegiet på Amager. Det er i gåafstand til KUA's Søndre Campus, og der er 400 meter til en metrostation. Den laveste husleje er 1.904 kroner, og kollegiet har mange af de samme faciliteter som listens topscorer og flere til. 

På tredjepladsen ligger Øresundskollegiet på Amager. Her er en husleje på 2.418 kroner og 750 meter til nærmeste metrostation. Ligesom de to andre kollegier er der et bredt udvalg af faciliteter. 

Se resten af top 20 her

Store prisforskelle på kollegier i København

Undersøgelsen viser, at prisforskellen på det dyreste og billigste kollegieværelse i København er hele 4.475 kroner, og at kvadratmeterprisen svinger fra 60 til 409 kroner. 

Kilde: www.mikonomi.dk

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik