Her er Venstres nye spidskandidat

Medlemmerne har nu udpeget, hvem der skal stå i spidsen for at male byen blå, når der er kommunalvalg i november 2017.

Cecilia Lonning-Skovgaard er tirsdag aften blevet Venstres borgmesterkandidat i København. 

Det har medlemmerne af Venstre i København bestemt med en afstemning, hvor Lonning-Skovgaard fik 142 stemmer, mens Pia Allerslev måtte nøjes 55. 

- Jeg er meget glad og overvældet. Jeg tror, jeg vandt, fordi der i partiet er en lyst til fornyelse, siger Cecilia Lonning-Skovgaard umiddelbart efter afstemningen til TV 2 Lorry og fortsætter: 

- Jeg vil lave en mere tydelig borgerlig-liberal linje, og så vil jeg få hele organisationen med, så vi i højere grad samarbejder også med baglandet. Jeg har stor respekt for den opgave, der ligger foran mig.

Hun understreger, at hun vil bakke op om Pia Allerslev indtil kommunalvalget i november 2017. 

- Jeg kommer til at være 100 procent loyal over for Pia Allerslev i de kommende måneder, siger hun til TV 2 Lorry. 

Med afstemningen siger Pia Allerslev farvel til kommunalpolitik, når valgperioden udløber ved udgangen af 2017. Hun har kommenteret aftenens afstemning således på Facebook:

Allerslev: Det kom meget bag på mig

Aftenens udpegelse sker efter tre måneder, der har budt på et internt opgør i Venstre i København. 

Det hele startede i juni måned. Den 10. juni var deadline for at melde sig som spidskandidat for Venstre i København. Her valgte børne- og ungdomsborgmester, Pia Allerslev, der fik næst flest personlige stemmer ved sidste kommunalvalg, meget forudsigeligt at stille op.

Men det stod samtidig klart, at der også var kommet en udfordrer frem fra kulissen: Erhvervskvinden Cecilia Lonning-Skovgaard. Hun havde ingen borgmesterposter har på CV’et, men til gengæld flere poster hos virksomheder som DONG, Codan og Carlsberg - foruden at være integrations- og beskæftigelsesordfører i Venstre i København.

Pia Allerslev udtalte efterfølgende, at det kom meget bag på hende, at der pludselig var en modkandidat.

Bestyrelsen: Hun er den bedste til at stå i spidsen

Den nye udfordrer var dog også bestyrelsens favorit.

- Nu vil vi gerne intensivere kampen omkring at kunne udfordre det røde styrer. Og det mener vi, at Cecilia Lonning-Skovgaard vil være den bedste til at stå i spidsen for.

Denne udmelding kom Lars Magnus Christensen, bestyrelsesformand for Venstre i København, med til TV 2 Lorry den 27. juni.

En uge tidligere, den 21. juni, havde Pia Allerslev fået en ordentlig spand koldt vand i hovedet, da en samlet bestyrelse pegede på Cecilia Lonning-Skovgaard som spidskandidat.

Begrundelsen var, at de mente, hun ville være bedst til at samle partiet og føre det i en endnu mere liberal retning.

Cecilia Lonning-Skovgaard profilerede sig med mærkesager som 'øget fokus på rammerne for vækst og øget fokus på at give bedre forhold for erhvervslivet'.

'Dronningemordet' blev det kaldt af Pia Allerslev støtter. Alligevel holdt Pia Allerslev selv hovedet højt og bevarede roen:

- Selvfølgelig er der en bestyrelse, der tager sig af de daglige ting, men det er jo medlemmerne, der i bund og grund træffer beslutningen om, hvem der skal være spidskandidat, lød det fra Allerslev.

Her til aften er medlemmernes dom så faldet. De vil have Cecilia Lonning-Skovgaard i spidsen. Om hun kan leve op til forventningerne bliver afgjort om et års tid, når der i november 2017 bliver kommunalvalg. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik