Her er politiets 5 gode råd til indbrudssikring

Julen er hjerternes og indbrudstyvenes fest. For tyvene foretrækker at arbejde i mørke, og i disse dage, hvor dagslys er en mangelvare har tyven gode arbejdsbetingelser.

Her får du politiets 5 gode råd til indbrudsikring af hjemmet:

1 - Lad der blive lys!

Tyven foretrækker mørke og undgår oplyste boliger, fordi han risikerer at blive set - så tænd lys både ude og inde.

Indenfor anbefales en timer, der tænder lyset, når du ikke er hjemme. Udendørs anbefales en sensor, der opfanger bevægelse.

2 - Hav solide og ordentlige låse på døre og vinduer. Så enkelt er det.

3 - Fjern værdifulde genstande, så de ikke kan ses udefra. Der ingen grund til at lade tegnebøger eller smykker ligge synligt fremme i vindueskarmen.

4 - Ryd op, så der ikke ligger redskaber i haven, der kan bruges til at brække et vindue op. Men rod gerne, fx. med lidt legetøj i haven og lidt opvask på køkkenbordet.

5 - Nabohjælp - Hele vejens øjne ser bedre end dine to.

Aftal fx med naboen, at de skubber posten ind ad brevsprækken, tømmer postkassen, smider affald i skraldespanden, rydder sne, fylder skraldespanden eller parkerer en bil i indkørslen, hvis du er væk i længere tid.

Politiet anbefaler også, at du kigger på din bolig med indbrudstyvens øjne: Er vinduer og døre i dårlig stand? Er der gode gemmesteder? Er hækken så høj, at tyven har arbejdsro til indbruddet? Har tyven gode flugtveje?

kilde: Københavns Vestegns Politi


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik