Her er planerne for hospitalerne i Region H frem til 2025

Region Hovedstaden samler brystkirurgi på Gentofte Hospital og etablerer et ny kvinde-barn center på Bispebjerg Hospital.

Københavns Kommune skal have et nyt kvinde-barn center med fødeafdeling på det nye Bispebjerg Hospital.

Det og andre tiltag har regionen vedtaget i den såkaldte hospitalsplan 2025, som er en ny og langsigtet ramme for hospitalsvæsenet i Region Hovedstaden.

Særligt tre områder er i fokus i den godkendte hospitalsplan. Her spiller det helt nye hospital, Nyt Hospital Bispebjerg en stor rolle.

Gentofte Hospital skal være udviklingshospital

I planen har regionsrådspolitikerne også vedtaget, at brystkirurgi og røntgenundersøgelse af brystet samles på Herlev Gentofte Hospital.

Afdelingen for plasttikkirurgi vil i forbindelse med, at Gentofte Hospital skal være regionens udviklingshospital for planlagt kirurgi, blive flyttet til Gentofte Hospital.

quote Vi mennesker er forskellige, og det gælder også når vi bliver syge eller kommer til skade. Men ens for alle borgere er, at de skal mødes med omsorg og nærvær i sundhedsvæsnet

Sophie Hæstorp Andersen, (S) Regionrådsformand i Region Hovedstaden

- Det er attraktivt at bo i Region Hovedstaden og vi forventer, vi bliver flere mennesker, og der vil være flere børn, flere ældre og flere borgere, der lever med kroniske og behandlingskrævende sygdomme, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), Regionrådsformand i Region Hovedstaden og fortsætter:

- Men samtidig tager vi de nye hospitalsbyggerier i brug i de kommende år, og det giver os nye muligheder for at indrette sundhedsvæsnet.

Børne- og Ungdomspsykiatri flyttes til Glostrup

I den nye hospitalsplan skal Børne– og Ungdomspsykiatrien samles under et tag i et nyt center på Glostrup Hospital.

Region Hovedstadens vurderer at det vil forbedre rammerne for børn og unge som indlægges med pyskiatriske problemer. 

-  Vi vil kunne tilbyde børnene og deres familier den bedste behandling, blandt andet med patientstuer med plads til medindlagte forældre, fælles opholdsrum og gode udearealer udtaler, Sophie Hæstorp Andersen.

Gentofte Hospital, som skal være regionens udviklinghospital.
Gentofte Hospital, som skal være regionens udviklinghospital.
Foto: Jesper Ludvigsen

Nyt Hospital Bispebjerg får kvinde-barn område

I 2023 tages Nyt Hospital Bispebjerg i brug. Her skal der oprettes et særligt kvinde-barn center, som vil kunne varetage 3.500 fødsler om året.

Centret vil bestå af en fødeafdeling, en børne- og unge afdeling, inklusivt et afsnit for behandling af nyfødte, og en afdeling for kvindesygdomme.

Illustration af hovedindgangen til Akuthuset i Nyt Hospital Bispebjerg.
Illustration af hovedindgangen til Akuthuset i Nyt Hospital Bispebjerg.
Foto: KHR Architects, EYP Architecture, Arup

Også den nye psykiatiske afdeling på Bispebjerg er i gang med at blive bygget færdig.

Når bygningen står klar, er det meningen at Psykiatrisk Center København skal samles under ét tag. 

Lige nu er den psykiatriske behandling spredt ud over flere hospitaler i København, blandt andet, Rigshospitalet, Bispebjerg og Gentofte Hospital, men bliver altså samlet på Bispebjerg.

Målet er, at det skal give en bedre sammenhæng i behandlingsforløbet for patienterne.

- Vi mennesker er forskellige, og det gælder også når vi bliver syge eller kommer til skade. Men ens for alle borgere er, at de skal mødes med omsorg og nærvær i sundhedsvæsenet, siger Sophie Hæstorp Andersen.

- Derfor har vi i regionsrådet en politisk vision om at udvikle et sundhedsvæsen, der kan sikre den bedste behandling ud fra hvad der giver mest værdi for den enkelte patient.

Du kan læse mere om Region Hovedstadens store planer for sundhedsvæsenet på linket her.

Hvad er hospitalsplanen?

  • Hospitalsplan 2025 udstikker en langsigtet ramme for hospitalsvæsenet i Region Hovedstaden.
  • Regionsrådet skal hvert år tage stilling til, om det er nødvendigt at ændre i den eksisterende hospitalsplan, så den lever op til de krav og forventninger, der bl.a. stilles af patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle. 
  • Hospitalsplanen har været i offentlig høring, hvor alle har kunnet bidrage. Der er kommet i alt 76 høringssvar fra bl.a. borgere, kommuner, faglige organisationer og regionens sundhedsfaglige råd.

 

Kilde: Region Hovedstaden


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik