Her er modtagerne af Fællesskabsprisen

Det går godt med at styrke fællesskabet i hovedstadsområdet.

Torsdag blev modtagerne af Fællesskabsprisen 2018 hædret ved en stor prisuddeling på Oslobåden i København.

Prisen blev uddelt til i alt ti enkeltpersoner eller grupper, der har gjort en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark.

Og noget tyder på, at netop fællesskabet trives i allerbedste velgående i hovedstadsområdet. Halvdelden af prismodtagerne kommer således fra TV 2 Lorrys sendeområde.

Du kan se alle modtagerne længere nede i artiklen!

- Årets vindere og nominerede er mennesker, der gør vores små lokalsamfund levende, så folk flytter til i stedet for at flytte væk. De får hjemløse og udsatte ind i nye fællesskaber, der kan hjælpe dem videre. Og skaber arbejdspladser til de mennesker, som ellers har svært ved at finde en plads på arbejdsmarkedet, siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Gør en forskel

Hun står bag fællesskabsprisen sammen med Alka, DFDS, ISS, Københavns Professionshøjskole, Københavns Lufthavne, PensionDanmark, 3F og Tuborgfondet.

Fællesskabsprisen blev stiftet i 2014, og gennem de sidste fem år har danskerne nomineret omkring 3000 ildsjæle.

- Vi uddeler fællesskabsprisen for at hylde og takke de mennesker, der gør en forskel for andre. Danmark bygger på fællesskabet, men fællesskabet kommer ikke af sig selv. Det kommer af, at vi gør noget ekstra for hinanden. Ikke for vores egen skyld eller for at vinde priser. Netop derfor fortjener vinderne en pris, siger Mette Frederiksen.

Udover æren modtog vinderne også en unik skulptur, der er lavet af smedjen i Horserød Fængsel. 

Nedenfor kan du se læse mere om de fem prismodtagere fra TV 2 Lorrys sendeområde.

Her er vinderne af Fællesskabsprisen 

1. Louise Adrian – Fangekoret, København (Publikumsprisen)

Louise Adrian etablerede Fangekoret for 22 år siden. I koret har hun har spillet, sunget og skabt musik med nogle af landets hårdeste kriminelle i Vridsløselille Statsfængsel. Efter Vridsløselille lukkede har hun flere gange om ugen kørt til fængsler rundt i landet for stadig at kunne synge med de indsatte. Hun og koret er også rundt i kirker for at give både de indsatte og publikum en unik oplevelse. Sangene, der bliver optrådt med, har tekster af de indsatte selv om deres hverdag i fængsel, fejltrin og refleksioner over deres liv. Det er blevet til mere end 500 kirkekoncerter i de sidste 12 år, og der er pt. 2 års ventetid på at få besøg af Fangekoret. Louise har en ukuelig tro på, at der findes noget godt i alle mennesker, og hun formår at skabe relationer til en gruppe mennesker, som står i en vanskelig situation. Louise hjælper dem ved at skabe et frirum, som giver plads til selvransagelse, tilgivelse, forståelse - og ikke mindst håb for fremtiden.

2. De Nye Stemmer, København

De Nye Stemmer er unge frivillige jøder og muslimer i alderen 16-20 år, som arbejder mod fordomme. De tror på, at dialog er vejen frem til respekt og forståelse mellem minoriteter. De bruger deres tid på at komme ud på skoler, festivaler og andre steder for at fortælle om, hvordan det er at være en minoritet, hvad det medfører, og hvad der kan gøres for at fremme forståelse for hinanden og for at mindske kløften mellem kulturer og religioner. Deres tro på, at dialog fremmer forståelse gør, at der er flere unge, der viser interesse og kan få svar på spørgsmål, som de måske aldrig ville have haft muligheden for at få før. Prisen modtages af Hannah Busk og Enes Kocer – to af De Nye stemmer

3. WeShelter, København

Frivillige netværksvenner nedbryder ensomhed hos hjemløse og udsatte. Mange hjemløse har få eller ingen relationer. WeShelters netværksvenner støtter den hjemløse i at skabe og opbygge nye netværk, træne sociale kompetencer samt i at etablere og fastholde livet i en ny bolig - en frisk start i omgivelser væk fra misbrug og sociale problemer. WeShelter arbejder for at give hjemløse og socialt udsatte bedre vilkår, og de møder mennesker i øjenhøjde og ruster dem til at forbedre deres situation. Det gør de på herberger og væresteder, i deres arbejde med frivillige og når de taler udsatte menneskers sag i den offentlige debat. WeShelter har lavet socialt arbejde siden 1893 og fejrer derfor i år 125 års jubilæum. Prisen modtages af daglig leder Lise Larsen.

4. Hanif Sayed, Roskilde

Hanif er taxachauffør og arbejdsmiljørepræsentant for taxachaufførerne i Roskilde. En utrolig vellidt kollega, der gør meget for fællesskabet for chaufførerne. Det er svært, fordi der er mange forskellige arbejdsgivere, og man arbejder meget alene. Hanif er medlem i 3F Roskildeegnens mangfoldighedsudvalg, hvor han bl.a. underviser flygtninge i den danske model. Hanif er en fantastisk rollemodel for flygtningene i kraft af sin egen historie som flygtning fra Afghanistan og pga. sin rolige væremåde. Udover at være fagligt aktiv er Hanif også volleyballtræner. Hanif startede i 2008 AFG Volley Roskilde, hvor han samlede afghanere, så de kunne spille volley sammen. De seneste år har han været aktiv som ungdomstræner i VK4000 – den største volleyklub i Roskilde. I VK400 er der mange spillere med forskellig nationalitets- baggrund. Også her er Hanif utrolig vellidt. Sport er en fantastisk måde at møde hinanden på. Når spillet fløjtes i gang, gælder samme regler for alle, uanset sprog og kultur. Det er det, Hanif udnytter, når han træner de unge.

5. René Pedersen og Sociolancen, København

René er socialfaglig medarbejder i Sociolancen, som kører i Københavns gader og hjælper alkoholikere, misbrugere og psykisk syge. Han og kollegerne møder de socialt udsatte med en hjælpende hånd og et knus. Målet er at motivere dem, så de en dag kommer ud af deres misbrug og får et liv, som ikke går op i druk og stoffer. Medarbejderne i Sociolancen er betænksomme og vanvittig dygtige til at håndtere og forstå de mennesker, de arbejder med. Udover at blive kaldt ud kører Sociolancen også rundt i byen og taler med de udsatte borgere, som befinder sig på gaderne. For dem er det ikke bare et job, og det kan mærkes hos de mennesker, de hjælper. Det er Region Hovedstadens Akutberedskab, Københavns Kommune og Hovedstadens Beredskab, der i fællesskab driver Sociolancen. Prisen modtages af socialfaglig medarbejder René Pedersen og paramediciner Simon Østergaard.

De fem andre vindere: 

Karsten B. Vester, Vejle & landsdækkende
Coding Pirates, landsdækkende
Danmark Dejligst, landsdækkende
Gruppen bag nyt forsamlingshus i Øster Hassing (Nordjylland) 
VASKERIET, Brabrand

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik