Det blev den klassiske ret - stjerneskud, som i Københavns omegn fik flest stemmer i dagligvarekoncernen Coops store mormormad-konkurrence.
I oktober måned skulle danskerne vælge deres bedste mormorret fra 1970’erne. Over 26.000 har allerede været inde at stemme, heraf 2200 fra Københavns omegn. Københavnerne valgte i den forbindelse den klassiske ret stjerneskud som deres farvorit. Æbleflæsk blev en tæt to'er i i afstemningen om 70’ernes bedste mormorret.
Det er en nostalgisk rejse tilbage i tiden
Afstemningen er en del af COOP's 150 år jubilæum.
- Det er en nostalgisk rejse tilbage i tiden, der handler om den måde, vi har købt og brugt madvare på igennem tiderne. Der er f. eks. mange i dag, som ikke laver mad fra bunden. Måske kunne det her initiativ være med til at lokke folk tilbage til de mere tidskrævende og gamle retter, siger Bo Søby Kristensen, projektleder i COOP 150 år til TV 2 Lorry.
COOP's butikker vil også i den kommende tid relancere "gamle" varer som ellers ikke længere bliver udbudt. Og her vil nostalgiske læsere måske kunne huske pokalpilsneren, davregryn og "den hvide cola" - klar cola.
Sådan laves et klassisk stjerneskud:
- Stjerneskud er navnet på et stykke smørrebrød med stegt og kogt rødspættefilet på franskbrød garneret med fx. kaviar, rejer og citron.
- Ingredienser:
4 rødspættefileter
1 ds. asparges
Tomat
Agurk
1 pakkerøget eller gravad laks
Rejer
Kaviar (Farven er ligemeget)
Mayonnaise
Skaldyrsdressing
Iceberg eller krøl salat
Salt
Peber
Franskbrød eller toastbrød
Citron
Dild - Fremgangsmåde:
Steg fiskefileterne ca. 5 min på hver side til de er brune og sprøde.
Rist 2 skiver brød og lig et salatblad på hver og 2 fiskefileter på hver. Put mayonnaise, skaldyrsdressing, asparges, tomat, agurk, laks og kaviar over så det ser flot ud. Server med en skive citron ved siden af.
- Kilde: http://www.dk-kogebogen.dk/