Her er kamphanerne i Venstres opgør i København

Hvem skal være Venstres borgmesterkandidat i København: Den erfarne Pia Allerslev eller den ukendte erhvervskvinde Cecilia Lonning-Skovgaard?

Netop det er spørgsmålet, når de to spidskandidater til borgmesterposten i aften tørner sammen ved et kampvalg i Nørrebrohallen. Her skal medlemmerne af Venstre i København afgøre, hvem der skal lede partiet ind i næste års kommunalvalgkamp. 

Pia Allerslev: Den erfarne
Pia Allerslev trak knap 14.000 personlige stemmer til partiet ved kommunalvalget i 2013. Det er næsten halvdelen af det antal stemmer, partiet fik totalt. Hun blev kun overgået af overborgmester Frank Jensens personlige stemmetal. Den populære Venstreprofil har siddet i Københavns Borgerrepræsentation siden 2001 og bestrider lige nu posten som børne- og ungdomsborgmester. Den 44-årige tidligere folkeskolelærer er blevet landskendt med deltagelse i programmer som Vild med dans og Rod i køkkenet. Nu har roddet spredt sig til Venstres bestyrelse i København, hvor kun ét enkelt medlem bakker op om Pia Allerslev som borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2017.

Cecilia Lonning-Skovgaard: Erhvervskvinden
Resten af venstrebestyrelsen peger på det relativt ukendte medlem Cecilia Lonning-Skovgaard. Modsat Pia Allerslevs 14.000 personlige stemmer fik Cecilia Lonning-Skovgaard i 2013 opbakning fra 369 københavnere. Hun har halvt så mange års erfaring i borgerrepræsentationen som sin modkandidat, men til gengæld et langt CV af topposter i erhvervslivet hos blandt andet Codan, McKinsey, Carlsberg og nu Dong. Hun står for en tydelig borgerlig liberal linje og har store ambitioner for et mere erhvervsvenligt København. Cecilia Lonning-Skovgaard bestrider lige nu posten som ordfører på integrations- og beskæftigelsesområdet.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik