Her er grundskylden gået op, op, op i 34 år - nu vender kurven

Borgerne i Helsingør kan få første gang i mange, mange år se frem til at betale mindre i grundskyld.

Da Per Bo flyttede til Helsingør i 1982, betalte han og familien 6500 kroner i grundskyld det første år. Nu betaler familien 65.000 kroner om året.

Men efter mange år med himmelfarende grundskyld, der har presset familier fra hus og hjem, står boligejerne i Helsingør nu til at skulle betale færre penge til næste år.

quote Boligerne bliver billigere for de familier, som gerne vil flytte herop, og det tror vil kunne tiltrække flere.

Benedikte Kiær, borgmester

I efteråret valgte kommunen at kompensere boligejerne ved at sænke den andel, de skal betale i grundskyld, og fredag vedtog Folketinget at fastfryse det egentlige beløb, så grundskylden ikke stiger næste år. 

Den kombination giver et positivt resultat i Helsingør, hvor boligejerne i 2017 skal af med 400-500 koner mindre end i år. 

Pers Bo har lavet en kurve, der viser udviklingen i grundskyld i Helsingør. 
Pers Bo har lavet en kurve, der viser udviklingen i grundskyld i Helsingør. 

Udviklingen vækker glæde hos borgmester og ejendomsmæglere, mens Per Bo er mere afdæmpet i sin reaktion. Han afventer folkevalgtes planer efter næste år.

quote Det er rigtig, rigtig positivt. Helsingør Kommune konkurrerer jo mod alle andre kommuner.

Christian Løgstrup, ejendomsmægler

- Der ligger jo noget længere fremme, og det er den egentlige reform, og jeg mener, det er meget vigtigt, at man får en egentlig reform af ejendomsbeskatningen, så jeg føler mig ikke tryg, før jeg faktisk kan se det, siger han til TV 2 Lorry. 

Folketingets fastfrysning af grundskylden gælder i 2017, mens regeringen vil se på, hvordan man eventuelt kan lave systemet omkring boligskatterne om.

Se mere i afspilleren ovenfor.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik