Færdige 3D printede vægge af The BOD med stigende højde. Foto: 3D Printhuset

Huset mangler stadig at blive indrettet med køkken og toilet med videre, så den kunne stå helt klar til en fremvisning den 30. november. Foto: 3D Printhuset

1 af 2

Her er Europas første 3D printede hus

Den første 3D printede bygning, The Bod, i Nordhavn står nu færdigt.

Det kan være svært at forestille sig, men nu står Europas første 3D printede bygning, The Bod, printet færdig. 

Man forventede at bygningen stod færdig tidligere, men på trods af lidt forsinkelser, er projektet gået godt, siger  Henrik Lund-Nielsen, som er direktør i  3D Printhuset i en pressemeddelelse. 

Læs også 3D-skannere skal genskabe KB-Hallen

Det er jo første gang, at nogen gør dette i Europa, og det ville være lidt mærkeligt, hvis vi blev verdensmestre den første gang

Henrik Lund-Nielsen, direktør i  3D Printhuset

"Vi var måske for optimistiske i vores planlægning, men det er også svært at forudse og dermed planlægge problemer, som man ikke rigtigt er vant til. Det er jo første gang, at nogen gør dette i Europa, og det ville være lidt mærkeligt, hvis vi blev verdensmestre den første gang. Når det så er sagt, så har vi altså formået at printe bygningen som tiltænkt, og vi har lært rigtigt meget af det. Da jeg er optimistisk af natur, vil jeg helst fokusere på den del."

Huset mangler stadig at blive indrettet med køkken og toilet med videre, så den kunne stå helt klar til en fremvisning den 30. november. 

Her indgår huset nemlig i en konference om 3D printede bygninger. Konferecnen finder sted i København 30. november og er gratis for alle. 

Læs også Tre Solrød-piger har lavet en genial robot