Her er det kvinderne, der drejer det kommunale hjul rundt

Ud af 4500 ansatte er 3400 kvinder i Helsingør Kommune.

Det er kun passende, at Helsingør har en kvindelig borgmester og en kvindelig kommunaldirektør, for det er kvinder, der får kommunens hjul til at dreje rundt. Tre ud af fire ansatte i Helsingør Kommune er nemlig en kvinde. Det skriver Helsingør Dagblad.

Tallet er regnet frem i forbindelse med, at Helsingør Byråd på mødet forleden godkendte en ligestillingspolitik, som kommunen har udarbejdet - på opfordring fra kommunens medarbejdere.

Der er over 4500 ansatte i kommunen, når man regner i årsværk. Ved næsten 3.400 af dem står der en kvindes navn på visitkortet.

I den nye ligestillingspolitik står der blandt andet, at 'Helsingør Kommune giver plads til forskellighed for derved at tilføre arbejdspladsen inspiration, variation og kulturel mangfoldighed. Det tilstræbes derfor, at personalesammensætningen i Helsingør Kommune afspejler befolkningssammensætningen i det samfund, kommunen og dens medarbejdere er en del af, og som kommunen har til opgave at betjene'.

Befolkningssammensætningen i Helsingør kommune kan dog næppe genkende sig selv ret godt, når man ser sammensætningen af kommunens medarbejdere. 49 procent af befolkningen er mænd, kun 25 procent af de kommunalt ansatte er mænd.

- Det er jo sådan, at kommunens job i høj grad er omsorgsstillinger. Og der er traditionelt flere kvinder i de jobs, siger Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kiær til Helsingør Dagblad og fortsætter:  

- Det er spændende, som vi nu kan vende bøtten og få flere mænd ind i omsorgsstillingerne. Det vil være godt, for der er jo blandt andet mange mænd, som er modtager af de kommunale ydelser. Det kunne nok være rart for de mænd, at flere mænd udførte de ydelser. Det kan være genoptræning og pleje, 

Når Benedikte Kiær ønsker sig flere mænd på listen over de kommunalt ansatte, er det således ikke, fordi kvinderne ikke er gode nok. Men resultatet af flere mænd i omsorgsstillingerne kunne måske give en anden kvalitet, er tankegangen.

- Ligesom man taler om, at det er godt med flere mænd i dagsinstitutionerne, fordi de får sat gang i nogle andre aktiviteter, som måske passer nogle af drengene, så gælder det også for eksempel på et plejehjem. Jeg sætter ikke en finger på kvaliteten og faglighed uanset køn, men der er forskel på mænd og kvinder. Der er forskel på det, man gør, det, man sætter i gang, det, man taler om. Der er forskel på en mand til mand-samtale og en kvinde til kvinde-samtale, siger Benedikte Kiær til Helsingør Dagblad.

I øvrigt kan Helsingør Kommune som udgangspunkt ikke ansætte folk efter køn, selv om man måske kunne tænke sig flere mænd i specifikke jobs. Reglen er, at det altid er den bedst kvalificerede, som skal have et givent job, uanset om det er mænd eller kvinder. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik