Her er antallet af hjerteløbere steget markant: "Det er jo fuldstændigt fantastisk"

Der er sket en stor stigning i antallet af hjerteløbere i Region Hovedstaden.

Flere har mod på at redde menneskeliv i Region Hovedstaden. Det viser en opgørelse lavet af Dansk Hjertestopregister.

Der er således nu 33.906 frivillige hjerteløbere i regionen. Det er en stigning på over 11.000 sammenlignet med sidste år, hvor tallet lød på 22.300.

Flere danskerne træder i stigende grad til med hjertelungeredning ligesom flere hjertestartere tages i brug. Og det glæder projektchef i Trygfonden Grethe Thomas.

- Det er jo fuldstændigt fantastisk, at så mange bakker op om at redde menneskeliv. Det er dejligt, at så mange ønsker at være frivillige i en meningsfuld sag, siger hun til TV 2 Lorry.

App var løsningen

Projektet med at gøre borgere til hjerteløbere begyndte i 2010, hvor Trygfonden ønskede at udvikle en app, der gjorde det lettere at bruge de mange hjertestartere, der var rundt i landet.

- Vi ønskede via noget teknologi at koble en hjertestarter med en hjerteløber og et formodet hjertestop, fortæller Grethe Thomas.

Det resulterede i appen ”Trygfonden Hjerteløber”, hvor almindelige borgere får notifikationer, når der er en person med et hjertestop inden for en rækkevidde af 1,8 kilometer.

Tendensen med at give livredende førstehjælp ses også i resten af Danmark. I 2018 trådte borgere til i 77 procent af tilfældene med hjertestop, og 16 procent overlevede.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik