Her betaler borgere dobbelt så meget for skrald som jyder gør

- Der er også forskel på at gå i Netto og Irma, lyder det fra Dansk Affaldsforening, der afviser, at de store prisforskelle er et problem.

Borgerne i en række hovedstadskommuner betaler flere tusinde kroner mere for at få deres affald hentet af skraldemanden, end borgere gør i en række jyske kommuner.

Det viser en stikprøve på affaldspriser, som Ekstra Bladet har foretaget blandt 15 tilfældigt udvalgte kommuner i landet.

I stikprøven er Ishøj Kommune dyrest med en årlig pris på 4000 kroner per husstand. Til sammenligning er prisen 1828 kroner for samme ydelse i Aarhus.

- På stående fod kan jeg ikke give dig en forklaring på, hvorfor vores pris er højere end de andre. Men afgifterne er vedtaget af byrådet, og meningen er jo, at indtægter og omkostninger skal i gå nul over tid, siger miljøchef i Ishøj, Hans Schmidt, til Ekstra Bladet.

Også København og Ballerup er dyrere

Hans Schmidt kan godt forstå, at det undrer, at Aarhus kan være så meget billigere end Ishøj, men fremhæver samtidig, at forskellen mellem Ishøj og de omkringliggende kommuner ikke er stor.

Også København, Ballerup og Furesø ligger i den dyre ende på listen.

Stikprøve på affalds-priser

15 tilfældigt udvalgte dagrenovationstilbud i Danmark. Prisen er et udtryk for en parcelhus-families samlede årlige udgifter til dagrenovation.
  1. Aarhus: 1828 ,-
  2. Hedensted: 1843 ,-
  3. Nord- og Syddjurs: 1922 ,-
  4. Randers: 1937 ,-
  5. Odense: 2136 ,-
  6. Silkeborg: 2252 ,-
  7. Slagelse: 2395 ,-
  8. Aalborg: 2437 ,-
  9. Fredericia: 2548 ,-
  10. Furesø: 3027 ,-
  11. Bornholm: 3158 ,-
  12. Vejle: 3228 ,-
  13. Ballerup: 3663 ,-
  14. København: 3715 ,-
  15. Ishøj: 4000 ,-
Kilde: Ekstra Bladet

Som at gå i Irma eller Netto

Hos Dansk Affaldsforening afviser man dog, at de store prisforskelle i mellem kommunerne er et problem.

- Der er også forskel på at gå i Netto og Irma. Selvom at det er præcis den samme mælk, man køber, så koster den noget forskelligt. Det skyldes, at der er nogle ting udenom mælken - personale, åbningstider, beliggenhed - der er forskellige. Det er det samme med priserne på dagrenovation, siger Jacob Hartvig Simonsen, der er direktør i foreningen, til Ekstra Bladet.

Bjarne Munk Jensen, der er chef for AffaldVarme i Aarhus, er dog ikke meget for Netto-sammenligningen.

- Jeg opfatter bestemt ikke Aarhus som en Netto-butik, selvom de også kan være gode at handle i. Jeg er sikker på, at hvis man spørg aarhusianerne, er de glade for det service-niveau, vi har, siger han til avisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik