Hent nytårsmaden hos Cofoco - og gør noget godt for klimaet

Restaurantkæden Cofoco har i år igangsat et nyt klimaprojekt, hvor de for hvert solgte nytårsmenu donerer et nyplantet træ til Tanzania.

Hvis du endnu ikke ved, hvad der skal på bordet nytårsaften, kan du med god samvittighed hente maden udefra i år. 

Restaurantkæden Cofoco har nemlig indgået et samarbejde med den britiske NGO Carbon Free Dining, hvor de for hvert solgte nytårsmenu donerer et nyplantet træ til gavn for miljø og lokalbefolkning i Tanzanias Usambara-bjerge. 

Træerne er et led i at sikre positiv udvikling i det konkrete lokalsamfund - og vil desuden bidrage til et markant øget CO2-optag. 

quote Med vores volumen kan og skal vi tage del i kampen for klimaet.

August Lund, medejer af Cofoco

- Med vores volumen kan og skal vi tage del i kampen for klimaet og med nytårsprojektet bidrager vi og vores kunder direkte til en positiv udvikling i et lokalområde samtidig med, at vi sikrer et målbart CO2-optag, udtaler August Lund, der er medejer af Cofoco. 

Cofoco har i skrivende stund solgt omkring 20.000 menuer - og dermed allerede sikret samme antal træer. På den anden side af nytåret forventer restaurantkæden at kunne donerer i alt 30.000 nye træer. 

Sådan gør nytårsmenuen en forskel

For hver solgte nytårsmenu, bliver der plantet et nyt træ i Tanzanias Usambara bjerge. 

 

Hvert plantede træ vil i løbet af en levetid på ca. 40 år absorbere omkring 1 ton CO2. 

 

Et enkelt års salg af jule- og nytårsmenuer vil derfor kunne reducere CO2-niveauet med omkring 30.000 tons over 40 år. 

 

Det svarer til, hvad 1700 gennemsnitsdanskere udleder i løbet af et år. 

Et grønt nytårsfortsæt 

Træplantningsprojektet er et led i Cofocos egen grønne omstilling.

Tidligere på året kunne restaurantkæden bringe nyheden om, at have opført egen solcellepark i Nordvestjylland. 

I den forbindelse kunne Cofoco også fortælle, at produktionen på samtlige af deres restauranter og catering nu drives helt og holdent på grøn solcelleenergi. 

- Vi ønsker altid at give vores restaurantgæster og cateringkunder en god spiseoplevelse, og med træplantningsprojektet og vores solcellepark vil vi også gerne vise, at vi er parate til at tage ansvar for den påvirkning, vi som virksomhed har på miljøet, siger August Lund. 

Cofoco består af 13 restauranter, der samlet set bespiser omkring 400.000 gæster om året. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik