Helt unge prostituerede fra Nigeria skaber uro

På Vesterbro ser både Reden International og politiet bekymret på, at et stort antal 19-22 årige unge kvinder fra Nigeria nu er prostituerede.

Istedgades kulørte lamper fra hoteller, stripbarer og sexbutikker lyser ned på flere og flere helt unge prostituerede. Unge kvinder fra Nigeria, helt ned til 19-22 år, er på gaden i disse dage. Noget der bekymrer:

- Vi ser en klar større andel af yngre kvinder på mellem 19 og 22 år, men vi kan have en kraftig mistanke om, at flere af dem er mindreårige, siger Malene Muusholm til Politiken. Hun er teamleder for opsøgende arbejde hos Reden International.

Og de unge pigers ankomst til Istedgade er et udtryk for at menneskehandlen vinder frem.

Reden International arbejder med udenlandske kvinder i prostitution med særligt fokus på ofre for menneskehandel. Organisationen ved fra europæiske samarbejdspartnere, at Middelhavslandene Italien og Spanien for få år siden havde store problemer med netop mindreårige, nigerianske prostituerede.

- Så det er et udtryk for, at bagmændene sender de her unge piger længere og længere op i Europa, siger Malene Muusholm. 

Handlede kvinder er mere kriminelle

Hos Rigspolitiets Nationale Efterforskningsenhed, som arbejder med organiseret kriminalitet, bekræfter vicepolitiinspektør Lars Mortensen overfor Politiken, at der der er kommet flere yngre og potentielt handlede kvinder fra Nigeria.

- Det er også det, vi ser, så det er vores klare opfattelse, siger Lars Mortensen.

Tilstrømningen af yngre, nigerianske kvinder skaber uro blandt de prostituerede på Istedgade og bekymring hos Reden International.

- De fleste af dem er mere hardcore. Det er selvfølgelig udtryk for, at de er desperate, men der er kommet mere kriminalitet i miljøet, hvor de ruller kunderne og stjæler fra dem, siger Malene Muusholm, teamleder for opsøgende arbejde hos Reden International. 

Rapport: mindreårige er ofre for vold

En rapport fra FN’s agentur for migration, IOM, fortæller om seksuelt udnyttede migranter. Antallet af potentielle ofre for menneskehandel, der er ankommet over Middelhavet til Italien, er steget med næsten 600 procent fra 2014 til 2016. Tendensen er fortsat i første halvår af 2017 med flest piger og unge kvinder fra Nigeria, står der i rapporten fra juli. Det skriver Politiken.

I 2014 ankom 1.454 nigerianske piger til Italien, mens der i 2016 ankom 11.009.

Rapporten slår også fast, at seksuel udnyttelse i stigende grad rammer yngre piger – ofte mindreårige – som allerede under rejsen til Europa har været udsat for vold og misbrug.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik