Helt magisk: Organisation får gave af verdenskendt forfatter

Ungdommens Røde Kors afdeling i København modtog tirsdag seks kasser fra Skotland fyldt med dansksprogede Harry Potter-bøger fra J.K. Rowlings forlag i Edinburgh til stor glæde for personalet.

Det var en flok undrede ansatte i Ungdommens Røde Kors afdeling i København, som tirsdag modtog en mail i deres indbakke: 'Hvem har bestilt en masse varer fra Skotland', stod der.

Personalet i sektretariatet havde tidligere kvitteret for modtagelsen af seks store kasser fra Skotland, men ingen blandt personalet havde meldt sig som modtagere af den usædvanlige levering. 

Først senere på dagen blev mysteriet så opklaret. En medarbejder tog initiativ til at åbne en kasse, og her lå adskillige Harry Potter bøget gemt sammen med en besked fra afsenderen. 

- Vi kunne læse os frem til, at bøgerne var sendt fra J.K. Rowlings forlag i Edinburgh, og at hun havde doneret 112 bøger til vores organisation, siger kommunikationskonsulent Anne Splittorff og fortsætter: 

- Det sker ikke særlig ofte, at vi modtager ting uventet. Som regel får vi en henvendelse først, så da vi blev klar over, at bøgerne var en gave til os, var det en stor og glædelig overraskelse. 

 
 

Barnlig bejestring

For Ungdommens Røde Kors, som er en organisstion, der blandt andet hjælper børn på asylcentre, ungdomsklubber og på ferielejre, er det afgørende at modtage donationer udefra. 

Derfor blev personalet i den københavnske afdeling også rørte, da det gik op for dem, hvad de var, de havde modtaget.

- Vi har allesammen ret chokerede. Vi er voksne, som arbejder på sekretariatet, men vi blev helt barnlige af begejstring. De her bøger betyder så meget for børn og voksne i alle aldre, og de vil blive brugt i aktiviterne med børn på klubber, i lektiecaféer, døgninstitutioner og asylcentre, siger Anne Splittorff. 

Hun fortæller videre, at organisationen nu vil stikke en føler ud for at høre, hvem der kunne have mest brug for Harry Potter-bøgerne, der er blandt de mest læste bogserier i verden. 

Mødelokale opkaldt efter troldmand

I Ungdommens Røde Kors er lokalerne opkaldt efter alternative navne. Således har personalet i København altid skulle booke sig ind i 'Harry Potter', når de har holdt møde om ungdomsorganisationens arbejde.

Efter modtagelsen af de 112 danske fantasybøger er troldmandens navn ikke blevet mindre relevant. 

- Alle vores mødelokaler er opkaldt efter børne og ungdomshelte fra litteraturen. Harry Potter er der så sandelig også, og mødelokalet kunne faktisk godt ligne det kosteskab, han selv boede i før Hogwarts, fortæller Anne Splittorff. 

 
 
Foto: Ungdommens Røde Kors

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere