Helt Ærligt: Hvor meget vejer vi?

Lorry+ programmet, Helt Ærligt, har spurgt kendte danskere: Hvor meget vejer vi? Se svaret på det interaktive kort.

Danskernes Sundhed har undersøgt i hvilke kommuner, der er flest overvægtige. På kortet herunder kan du se hvor mange procent af borgerne i din kommune, der er overvægtige eller undervægtige.

Undersøgelsen er baseret på borgernes BMI, hvor man måler forholdet mellem højde og vægt. Man er moderat eller svært overvægtig hvis tallet er 25 eller derover. Og tallene varierer alt efter hvor man bor henne.

Undersøgelsen peger på, at det er borgere uden for København, der er de mest overvægtige. I Ishøj, Halsnæs og Frederikssund er andelen størst. Her er det over halvdelen af borgere, der er overvægtige. Samtidig er det kun 34, 1 procent af københavnerne der er overvægtige. 

Det overrakser ikke en af deltagerne i programmet Helt Ærligt, der kan ses på Lorry +

-Når du bor inde i byen så bliver du meget bevidst  om, at du skal leve op til nogle krav i forhold til udseende. Ude på landet slapper du mere af, og det kan så måske gå hen og blive selvforstærkende, siger Marie Tetzlaff

Af alle overvægtige i Danmark, er det de borgere, der bor i hovedstadsområdet, der allerhelst vil tabe sig.

- Folk der er overvægtige siger: Vi skal jo også leve og vi har andre ting, som er større udfordringer end om der er gluten i havregrynene. Jeg tror, at det er fordi, at der er andre pririteriner, siger rapperen Ankerstjerne i programmet Helt Ærligt.

Spørger man nogle af de andre deltagerere i programmet er der også væsentlige forskelle i opfattelsen af overvægt, alt efter hvilket køn man er.

-Det er mere legalt for mænd at være overvægtige end der er for kvinder. Der bliver set meget mere ned på en overvægtig kvinde, end der gør på en overvægtig mand, mener Købehavns Teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell.

Den holdning er en anden fra Københavns Rådhus enig i.

-Hvis du har en høj stilling og er mand, så må du godt være overvægtig, for det signalerer pondus, siger Børne- og ungdomsborgmester, Pia Allerslev.

 

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Collage

playSend eller modtag et virtuelt kram: Overlægen Annette vil sprede glæde i hverdagen

laeger.jpg

Region H: Lægemanglen er knækket - næsten

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

vilde mink

playVilde mink skaber bekymring: Udvalgsformand frygter smitterisiko

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere