Helsingør lukker fire institutioner

Fire daginstitutioner skal lukkes og et tocifret antal andre institutioner skal sammenlægges på grund af udsigten til stadigt færre børn i Helsingør Kommune.

Fire daginstitutioner skal lukkes og et tocifret antal andre institutioner skal sammenlægges på grund af udsigten til stadigt færre børn i Helsingør Kommune. Det blev besluttet på et møde i aftes. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
Lukning af fire hele daginstitutioner og en lang række organisatoriske sammenlægninger af institutioner for 0 til 5-årige i hele kommunen. Det var resultatet af et mere end tre timer langt møde i Helsingør Kommunes Børne- og Ungeudvalg onsdag aften.
Baggrunden for de drastiske beslutninger er et stadigt faldende børnetal, som efter forvaltningens prognoser bare vil fortsætte de kommende år. De fire institutioner, som skal lukkes, er Nygård Børnehus i Nygård, Egen i Helsingør, Regnbuen i Helsingør og Georginen i Espergærde.
Det var enigt udvalg med formand Gitte Kondrup (S) i spidsen, som stemte for lukningerne og sammenlægningerne. Det faldende børnetal nødvendiggør en personalereduktion på 30 til 35 stillinger i kommunen. Stillinger, som også ville have været nedlagt uden lukninger og sammenlægninger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere