Helsingør Kommune køber villa til problemfamilie

En over to hundrede kvadratmeter stor villa, der i sin tid fungerede som dyrlægebolig for Helsingør nuværende borgmester Johannes Hecht-Nielsen på Hornbækvej i Kvistgård, er blevet solgt på tvangsauktion til Helsingør Kommune for cirka to millioner kroner. Kommunen har overtaget villaen for at bruge den som husvildebolig, og den er allerede reserveret til den socialt belastede familie, som sidste år under stor medieopmærksomhed blev sat ud af sin lejlighed på Belvederevej i Helsingør, skriver Helsingør Dagblad tirsdag.

Familien blev genhuset i en lejlighed på Fiolgade. Det var en midlertidig løsning, men efter hvad Helsingør dagblad erfarer, så har familiens ophold i boligkarréen vis a vis Helsingør Bycenter ikke siden ført til de stor sammenstød med omgivelserne.
Men snart kan indvandrerfamilien vinke farvel til bylivet. Den skal blive boende på Fiolgade indtil villaen i Kvistgård er klar til at blive indtaget. Det vil sandsynligvis kunne ske sidst på sommeren eller i det tidlige efterår.
Villaen med den nærmest parklignende, rododendronprydede have var tidligere ejet af Helsingørs borgmester Johannes Hecht-Nielsen, som for nogle år siden solgte den til et entreprenørfirma.
Men ugunstige tider førte til, at villaen gik på tvangsauktion, og da der skulle bydes på ejendommen slog Helsingør Kommune til.
For nylig blev villaen udsat for hærværk, hvor blandt andet størstedelen af ruderne blev smadret.
Hærværksepisoden har forsinket overtagelsesprocessen, men borgmester Johannes Hecht-Nielsen oplyser at købet stadig står ved magt.
- Der er nogle forsikringsmæssige aspekter i kølvandet på hærværket, der først skal på plads, men når det er sket bliver slutsedlen underskrevet, fortæller borgmesteren.
Ud over købsprisen må kommunen også indregne udgifter på op til flere hundrede tusinde kroner til renovering af den gamle, to-etagersvilla.
Arbejdet med at gøre huset i stand går i gang, når overtagelsen er på plads, og derefter bliver rødstensvillaen den palæstinensk-libanesiske families nye hjem.
- Vi har orienteret familien, som glæder sig til at flytte derud, siger Johannes Hecht-Nielsen.
I følge Hecht-Nielsen så er købet af villaen og den istandsættelse, der skal til, ikke stort dyrere end at sætte familien ind i en lejlighed af tilsvarende størrelse.
Helsingør Kommune har længe manglet en tilbud uden for bymæssig bebyggelse til husvilde familier.
Tidligere rådede kommunen over husvildeboliger i en ejendom ved Plejelt, men ejendommen er solgt.
I forbindelse med de store problemer der opstod omkring den socialt belastede familie på Belvederevej, blev mangelen på husvildeboliger i landområderne eklatant. For det ville blot være at flytte problemrene fra et sted til et andet hvis kommunen genhusede familien et nyt tætbebygget område.
Den havde tidligere haft til huse i en lejlighed på Kofod Anchersvej i Espergærde inden den på grund af sociale problemer og konflikter med sine omgivelser blev flyttet til lejligheden på Belvederevej.
Men her kom familien atter i så store konflikter med de øvrige beboere i de to boligblokke på vejen, at boligselskabet Lejerbo i et højst usædvanligt forsøg på at løse problemerne, tog skridt til at flytte alle de øvrige beboere i kvarteret end den familie, der ubestridt var årsag til urolighederne , til andre boliger i Nordsjælland.
Sagen blev afsløret i Helsingør Dagblad og førte siden til massiv medieomtale.
Det endte med at Lejerbo opgav sin højst kontroversielle løsningsmodel til gengæld for at kommunen tvangsflyttede familien til en lejlighed på Fiolgade.
Her har familien boet siden. Efter hvad helsingør Dagblad erfarer, så har forældreparret i den palæstinensisk-libanesiske familie i dag fire hjemmeboende børn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik